Röhögőgörcsbe bele lehet halni ? Létezik röhögőgörcs-általi halál ?
Több esetről is van beszámoló, hogy ájuláshoz vezet. (A szervezet védi a testet a haláltól, ezért inkább leveri a biztosítékot).
Halálról nem tudok.
Arra tudok gondolni még, hogy agyérgörcsöt is okozhat a nagyon hosszú ideig tartó erőlködéssel járó nevetés.
Igen lehet, mivel nem tudsz úgy levegőt venni.
Ezért nem szabad kisgyereket sokáig csikizni vagy nevettetni, szünetekkel kell.
Többször is volt már, amikor annyira nevettem, hogy azt hittem itt a vég. (még élek), mert annyira nem kaptam levegőt és köhögni kezdtem utána.
Azért azt is vegyük figyelembe, hogy a tudomány jelenlegi állása szerint nem tudsz saját magadtól megfulladni a levegő visszatartásától, mivel a vérben felgyülemlő CO2 szint bizonyos érték felett reflex reakciót indít be a tüdő izmokban. A nevetőgörcs által okozott idegrendszeri stimuláció SOHA nem erősebb az életben maradáshoz szükséges reflexeknél. Ezt #9-es is leírta, hiszen a kritikus állapot előtt ő is elkezdett köhögni (egészséges szervezetben ennél nem is lehet rosszabb, nem halhatsz meg.)
Az persze más kérdés, hogy mi történik, ha a torkodon akad a falat. Nos, ez elég kellemetlen tud lenni, hiszen az idegen testre a szervezet legfeljebb közvetett hatást tud gyakorolni (köhögés útján megpróbálja kilökni magából, aztán vagy sikerül, vagy nem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!