Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ez vajon azt jelenti, hogy...

Ez vajon azt jelenti, hogy valamiért képtelen vagyok túljutni a gyász utolsó fázisain?

Figyelt kérdés
Ha valaki meghal akit szerettem képtelenné válok nézegetni a képeket amin rajta vannak mindegy milyen régi a veszteség. Pedig azért készítjük a képeket. Sem az emberek de még az elhunyt állatkáim képeit sem tudom soha többé nézegetni. És valahogy tudom, hogy ez így is marad, nem fogom többet nézegetni őket soha. Érdekelne esetleg az is más hogyan van ezzel, köszi a válaszokat.

2022. febr. 19. 17:56
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nagyon megértelek, fogadd őszinte részvétemet! (Én is úgy vagyok vele, hogy a gyász nem minden esetben csak egyetlenegy év.)

Nekem két és fél éve halt meg édesanyám, de éppen az imént vegyes érzésekkel nézegette a legutóbbi fényképét (önéletrajzot csináltattam, hogy dolgozni tudjon még közel a 60.-dik életévéhez anno...)

Szinte tegnap kora estétől még ma délutánig is sírva fakadtam gyakran, hogy ő már nincs az élők között. Időnként hullanak a könnyeim, mint a záporeső...

Elhunyt állatkák? Néha nekem is hiányzik a kicsivel több, mint 3 éve elhunyt cirmos macskám. Időnként eszembe jut, hogy pótolni kellene másik állatkával a hiányát, de nem tudom megoldani... és igen, a fényképére nem is olyan régen rápillantottam. Jó volt látni.

2022. febr. 19. 18:11
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Javítás: nézegetteM - bocsánat, elírtam egy betűt.
2022. febr. 19. 18:12
 3/4 anonim ***** válasza:
20%

A halandóság elfogadása nehéz. Kb ennek feloldására jötek létre a vallások. Te a sajátodat nem akarod elfogadni, ezért nem mersz szembesülni vele.

Hidd el muszáj. Jobb előbb, mint később. Akkor tudod majd értékelni a mostot.

Addig csak menekülsz.

A buddhizmus érdekes lehet, én annó nézegettem oldalakat pl napihalal, már nincs.

De igazából ezt belül kell rendbe tenned, mert nem szoronghatsz tőle örökké, és menekülni se tudsz előle.

Képzeld el h holnap azt mondják rákos vagy, max 3 éved van. Élj ezzel a tudattal egy ideig. Nálam talán ez hozott a legtöbb eredményt.

2022. febr. 19. 18:15
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Fogadd őszinte részvétemet! :(

A gyász feldolgozása nagyon, de nagyon nehéz.

De ha időnként nézegeted a képeket, vagy egy szép emléket róla, akkor egy idő után megszokod, hogy már nincs veled többé. Megtanulod uralni a helyzetet. De elsősorban belül kell rendbe tenned. Nem menekülhetsz el örökké ez elől.

Én, amikor 9 éves voltam, a Nővérem 11 évesen halt meg, nagyon fájt... nem tudtam nézegetni a képeket, se beszélni róla több évig. Mostanában (15 év fölött) amikor szóba jön a nővérem nem tudok könnyek nélkül (szinte záporoznak a könnyeim) végig hallgatni, beszélni róla és képeket nézegetni, amikben ő is benne van.

14, 15, 16 évesen plusz 3 szeretteim mentek el örökre. Annyi gyász érte hozzám, hogy lelkileg tönkrementem. A családom lelke is. (18/N vagyok)

Nemrég voltam pszichológusnál, szeptemberben először az egyéb dolgokat építettük fel, beszéltük meg, amit egy pszichológus csinál a páciensével, év végén (júniusban) eljutottunk a gyászfeldolgozásig, mert csak akkor tudtam kinyögni úgy, hogy akkor vágjunk bele, hogy beszéljük végig a gyászfeldolgozást. De nem sikerült. Azóta nem is mentem. :( Nem merek.

De nagyon erősen koncentrálok arra, hogy erős legyek. Ne mutassam ki a fájdalmamat, mert attól nem lesz jobb.

2022. febr. 19. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!