Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi ez a BULLSHIT? - "Csináld...

Mi ez a BULLSHIT? - "Csináld azt, amit szeretsz és ha elég jól csinálod, akkor meg fogsz tudni belőle élni."

Figyelt kérdés
Nem is tudom, hogy hány sebből vérzik ez az állítás...

2022. febr. 18. 18:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem nem bullshit, csak nem a hollywoodi filmes minden-rózsaszín kamut kell várni.

Gyakorlatilag azt csinálom, amit kisgyerekkorom óta szeretnék.

Nyilván vannak szarabb napok, amikor besokallok, de összességében kifejezetten szeretem a munkámat.

Hozzá kell tenni, nem csak úgy jött magától, 5 és fél évet tanultam érte, hogy ide juthassak.

2022. febr. 18. 21:00
 12/18 anonim ***** válasza:
72%

#10 Hány éves vagy? 15? Szerinted kinek a hobbija a bérszámfejtés? Vagy a könyvelés? Vagy a vízvezetékszerelés?

Nagyon nehéz ám eldönteni hogy gyerekekkel beszél itt az ember, vagy pedig olyanokkal akik burokban születtek, és sohasem kellett a való világban élniük.

Nem lehet ám mindenki "vállalkozó", aki mindenféle személyre szabott kacatokat ad el olyan hülyéknek, akik hajlandóak megvenni; kellenek olyan emberek is, akik a társadalom számára hasznos munkát végeznek. A hasznos munkák pedig sajnos sokszor nem olyanok, amikről gyerekkorában álmodozik az ember.

Persze van, aki tényleg szereti a munkáját, de ha életedben egyszer is volt rendes munkahelyed, akkor pontosan, 100%ig biztosra tudhatod, hogy nem ez az általános. Ha pedig nem volt rendes munkahelyed, akkor a véleményed irreleváns.

2022. febr. 18. 21:11
 13/18 anonim ***** válasza:
68%

#12 valóban fiatal vagyok, 20 éves. Van munkám nagyon szeretem, és minden munkatársam így van ezzel. Családomban és mindenhol a környezetemben ezt tapasztaltam eddig. De tudom, hogy nincs mindenhol így.

A vízvezetékszerelés vagy a könyvelés is lehet olyasmi amit szívesen csinál az ember. Pl amit én szeretek, azt az emberek minimum 90%-a utálja.

Tisztában vagyok azzal, hogy valójában több ember dolgozik olyat, amit nem szeret, a 10-es kommentem viszont arra utalt, hogy ennek szerintem nagy része nem tesz ez ellen az ég világon semmit. Vagy nincs is produktív hobbija. Így viszont továbbra is megállja a helyét a kérdésben megfogalmazott állítás.

2022. febr. 18. 21:27
 14/18 anonim ***** válasza:
90%
A szerethető munka olyan, mint a szellemjárás. Nem bullshitt, csak nagyon kevesen tapasztalták.
2022. febr. 18. 22:50
 15/18 anonim ***** válasza:
45%

Jó hát ha eldöntötted hogy BUllshit ok, de szerintem most szimplán csak vitatkozni akarsz :D Tapasztalatból mondom lehet ilyet, körülöttem mindneki ezt csinálta meg. Valószínűleg azért mert hasonló emberek barátkoznak egymássla így az egyik ember csak erre lát példát a másik meg sose lát ilyet...

Az egy mási kkérdés hogy hajtást, nyomást még tehet rá, hogy utána megfelelj vele a piacon konkrét ügyfeleknek is...

2022. febr. 20. 22:53
 16/18 anonim ***** válasza:
65%
Igazából ha megtanulod a gáz melókat is szeretni (ahhoz képest persze, meg nyilván nem beleragadva valami ostoba hurrápozitív belemagyarázással), akkor behelyettesítetted a sima kitartást valami sokkal erősebbel. Ha eleve szeretsz valamit, annak a nehéz oldalát is szívesebben és tartósabban csinálod, mintha csak úgy "rászeretnél", hogy teljen a nap. Ha nem is nagyon piacképes, amit csinálsz, akkor is mehet nagyot. Van az a csávó az egyhúros gitárral, tudod, "Chicken in the Corn". Szerinted mekkora reális igény van egy húron gitározó, kiálló fogú négerek egyszerű énekeire? Mégis megoldja érzésből, és évek óta tényleg hívják helyekre világszerte. Kicsit hibbantnak is kell lenni, anélkül a fene megette az egészet.
2022. febr. 20. 23:14
 17/18 anonim ***** válasza:
Én dolgoztam olyan helyen, ahol nem éreztem munkának a munkát. Sajnos megszűnt a cég, azóta meg dolgozom azért, hogy legyen fizetésem, de egyik munkahelyemet/munkakörömet sem szerettem igazán. Szóval igaz, csak épp nagyon kevesen tehetik meg. :)
2022. febr. 21. 08:08
 18/18 anonim ***** válasza:
88%

Alapvetően a munkaalapú társadalom a bullshit. Nem azért születtünk,hogy dolgozzunk, de muszáj betagozódni. Sajnos szeretnénk cipőben járni,néha kocsiba (buszra) szállni, jó lenne ha kivennék a vakbelünket és kihúznák a fájó fogunkat, magyarul a társadalom részei kell h legyünk ezekért. Annak viszont az ára, hogy dolgozzunk (vagy kereskedjünk , vagy pénzt szerezzünk valahogy).

Tudom nem jó ez így: " állítsátok meg a Földet,le akarok szállni"

2022. febr. 21. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!