Mi ez a BULLSHIT? - "Csináld azt, amit szeretsz és ha elég jól csinálod, akkor meg fogsz tudni belőle élni."
Szerintem nem bullshit, csak nem a hollywoodi filmes minden-rózsaszín kamut kell várni.
Gyakorlatilag azt csinálom, amit kisgyerekkorom óta szeretnék.
Nyilván vannak szarabb napok, amikor besokallok, de összességében kifejezetten szeretem a munkámat.
Hozzá kell tenni, nem csak úgy jött magától, 5 és fél évet tanultam érte, hogy ide juthassak.
#10 Hány éves vagy? 15? Szerinted kinek a hobbija a bérszámfejtés? Vagy a könyvelés? Vagy a vízvezetékszerelés?
Nagyon nehéz ám eldönteni hogy gyerekekkel beszél itt az ember, vagy pedig olyanokkal akik burokban születtek, és sohasem kellett a való világban élniük.
Nem lehet ám mindenki "vállalkozó", aki mindenféle személyre szabott kacatokat ad el olyan hülyéknek, akik hajlandóak megvenni; kellenek olyan emberek is, akik a társadalom számára hasznos munkát végeznek. A hasznos munkák pedig sajnos sokszor nem olyanok, amikről gyerekkorában álmodozik az ember.
Persze van, aki tényleg szereti a munkáját, de ha életedben egyszer is volt rendes munkahelyed, akkor pontosan, 100%ig biztosra tudhatod, hogy nem ez az általános. Ha pedig nem volt rendes munkahelyed, akkor a véleményed irreleváns.
#12 valóban fiatal vagyok, 20 éves. Van munkám nagyon szeretem, és minden munkatársam így van ezzel. Családomban és mindenhol a környezetemben ezt tapasztaltam eddig. De tudom, hogy nincs mindenhol így.
A vízvezetékszerelés vagy a könyvelés is lehet olyasmi amit szívesen csinál az ember. Pl amit én szeretek, azt az emberek minimum 90%-a utálja.
Tisztában vagyok azzal, hogy valójában több ember dolgozik olyat, amit nem szeret, a 10-es kommentem viszont arra utalt, hogy ennek szerintem nagy része nem tesz ez ellen az ég világon semmit. Vagy nincs is produktív hobbija. Így viszont továbbra is megállja a helyét a kérdésben megfogalmazott állítás.
Jó hát ha eldöntötted hogy BUllshit ok, de szerintem most szimplán csak vitatkozni akarsz :D Tapasztalatból mondom lehet ilyet, körülöttem mindneki ezt csinálta meg. Valószínűleg azért mert hasonló emberek barátkoznak egymássla így az egyik ember csak erre lát példát a másik meg sose lát ilyet...
Az egy mási kkérdés hogy hajtást, nyomást még tehet rá, hogy utána megfelelj vele a piacon konkrét ügyfeleknek is...
Alapvetően a munkaalapú társadalom a bullshit. Nem azért születtünk,hogy dolgozzunk, de muszáj betagozódni. Sajnos szeretnénk cipőben járni,néha kocsiba (buszra) szállni, jó lenne ha kivennék a vakbelünket és kihúznák a fájó fogunkat, magyarul a társadalom részei kell h legyünk ezekért. Annak viszont az ára, hogy dolgozzunk (vagy kereskedjünk , vagy pénzt szerezzünk valahogy).
Tudom nem jó ez így: " állítsátok meg a Földet,le akarok szállni"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!