Mi ez a BULLSHIT? - "Csináld azt, amit szeretsz és ha elég jól csinálod, akkor meg fogsz tudni belőle élni."
Én nagyon szeretem, amit csinálok. Amikor elkezdtem vállalkozóként ebből élni, annyira szégyelltem magam, hogy pénzt kérek azért, amit szeretek, hogy szánalmasan nevetségesen olcsón dolgoztam. Jó pár évembe telt helyretenni magamban, hogy igenis megillet a megfelelő javadalmazás az értékes munkámért. Úgyhogy nem olyan irigylésre méltó ez sem, mint gondoljátok.
Ja, és nagyon nem vagyok kiváltságos, teljesen önerőből értem el mindent, senki sem támogatott, csak hülyének néztek, amiért nem akarok alkalmazott lenni ötödannyi bérért.
Én azért ezt nem mondanám hülyeségnek. HR-es akartam lenni gimis korom óta, először fel sem vettek az egyetemre, addig újra érettségiztem. Aztán felvettek, számomra amúgy nagyon nehéz volt a szak, de megcsináltam. Kb 1 évig jártam interjúkra, végül felvettek egy helyre, ahol először gyakorlatilag csak titkárnő voltam. Az évek alatt szépen lassan megjártam a ranglétrát, most vezető pozícióban vagyok.
Ugyanez van a hobbimmal is. Miután megszületett a kislányom rájöttem arra, hogy milyen silány minőségű gyerekjátékok vannak a boltok polcain, így elkezdtem otthon gyártani neki. Most már másodállásban megrendelésre is készítek fából játékokat, az egyes ünnepek előtt mindig megnő a kereslet, már most a húsvéti játékokat rendelik a webshopon.
Úgyhogy részemről van alapja a dolognak :)
Szerintem aki szerint nem baromság ez a hozzáállás, az képtelen beleélni magát bármilyen másik emberi lény helyébe.
Ez egy erős általánosítás, márpedig ha kisebbségben vannak azok, akikre igaz, akkor mondhatjuk hogy nincs alapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!