Hogy lehetnék elég?
Nem tudom mit kéne tegyek ahhoz hogy elég legyek az embereknek.Már annyira egyedül érzem magam hogy mindig erre gondolok.Ez ilyen furán hangozhat de gondolom másoknak is volt és van ilyen érzése hogy ő senkit se érdekel de egy idő után ez már nagyon fáj.Egy ember volt akinek beszéltem hogy így érzek akiről azt hittem hogy a legközelibb barátom és hogy tényleg érdeklem de miután ezt elmondtam neki elkezdett eltávolodni. Ezek után én már félek bárkinek is beszélni mert így sincsen túl sok ember aki szívesen beszél velem nemhogy ha még megtudnák ezt.Én nem tudom mit csinálok rosszul pedig kedves próbálok lenni és mindig segítek ahol tudok és nem várok érte semmit se ,szóval nem értem mit csinálok rosszul.Szakközép iskolába járok és minden reggel már úgy megyek be hogy félek hogy vajon milyen lesz a nap és hogy mit rontok el ,mit mondok rosszul már azon is gondolkodok egy csomót hogy hogy köszönjek vagy hogy ha meg kell kérnem valakit valamire akkor hogy kérjem meg.Olyan dolgokon gondolkozok egy csomót ami egy normális embernek 1 pillanatba telik.Már azt érzem a szüleimet sem érdekli mit beszélek és már nem is akarom zavarni őket a sok hülyeségemmel.A nyáron az említett barátomnak elmondtam hogy már alig birok a tükörbe nézni és hogy alig eszek 600kcl-t és erre annyit mondott hogy növelni kell az önbizalmadon és ennyi.Nem tudom mit vártam de valahogy nem ezt.Nem tudom mit tettem hogy ennyire nem vagyok szerethető de változtatnék rajta.
Nem hiszem hogy valaki végigolvassa de azért jól esett kiírni magamból.
Legyen szép napotok<3
Tényleg növelni kell az önbizalmad. Az emberek kerülik azokat akik negatív energiákat bocsájtanak ki. Nem veled van a baj, hanem azzal a ködréteggel ami rajtad van, amit én most szándékosan nem akarok itt online, ismeretlenül diagnosztizálni, de az biztos hogy jót tenne neked egy pszichológus.
Ha járnál terápiára és dolgoznál magadon, elkezdenél kinyílni és életvidámságot sugározni, akkor a körülötted élők is máshogy viszonyulnának hozzád. De ehhez előbb magadnak kell máshogy viszonyulni saját magadhoz. Nem eljátszani mint aki jól van, hanem tényleg jobban lenni, ami egyedül kétlem hogy menni fog, erre vannak szakemberek.
Gondolom te is szívesebben töltenéd az időd egy olyan emberrel aki felemel, aki vidám, aki pozitív, mint olyannal akin látszik hogy nincs rendben magával. Ez ösztönös, az emberek kerülik a negatív energiákat.
1. Szerintem nagyon jó, ha az ember keres magának valami célt. Azokat az energiákat, amiket arra fordítasz, hogy figyeld, ki, hogyan viszonyul hozzád, vagy találgasd szeret-e, nem szeret-e, elég vagyok-e nekik vagy kevés, szóval ezt a sok energiát használhatod arra is, hogy keress valami célt, és ha megvan, akkor tegyél azért, hogy elérd.
Ez két dolog miatt is jó.
Egyrészt látni fogják rajtad, hogy céltudatos vagy, hogy több az önbizalmad. Ha valamilyen cél felé haladsz, nem foglalkozol annyit a többiek véleményével, hiszen nem az a célod, és ez, hogy nem foglalkozol mások véleményével, ez éppen az önbizalom legfőbb jellemzője. Ha célod van, úgymond "távolabbra tekintesz", és nem fáj annyira, ha valami sérelem ér. Van egy célod, van mire gondolnod, van mibe kapaszkodnod, ha az emberek esetleg nem úgy viszonyulnak hozzád éppen, ahogyan szeretnéd. Mint egy hajó, amelyik halad célja felé, és a hullámok csak nekicsapódnak innen-onnan, de térítik el, nem ingatják meg túlságosan.
Másrészt, ha van célod, akkor találkozni fogsz olyan emberekkel, akiknek ugyanaz, vagy hasonló a célja, és nem azon fogtok rágódni, hogy hogyan tudjátok elfogadni egymást, hanem egyszerűen csak beszélgettek, mert van közös érdeklődési körötök.
Nem baj, ha nem még nem találod a nagy célt, az Életcélt, lehetnek kisebb célok is, de érdemes valamit keresni, ami felé törekedhetsz.
Ez nem az emberektől való elfordulást jelenti, hanem, hogy értelmet adsz az életednek. Ha értelmet tudsz adni az életednek, mások számára egész biztosan érdekessé válsz. Mert mindenki az élet értelmét keresi, még akkor is, ha nem tud róla, ha elnyomja magában ezt a keresést.
2. Fontosnak tartom az aktivitást is. Azt, hogy ne engedj magadnak túl sok üresjáratot. Mindig tedd fel magadnak a kérdést: ennél többet is bele tudok tenni az életbe vagy ez a maximum?
Az élet mozgás, aki megáll, az kevesebb lesz.
Akkor leszel másoknak elég, ha önmagadhoz képest nem vagy kevés. Tehát, ha igyekszel a maximumot kihozni magadból, és nem csak úgy ímmel-ámmal, takaréklángon éldegélni.
3. A te korodban nagy segítség a mozgás, a sport, a fizikai erőfeszítés. Máshogy érzed magad tőle, más a tartásod, a járásod, a hangulatod, a tekinteted.
4. Fontos az is, hogy türelmes legyél önmagadhoz. Játékosan fogd fel az életedet, egy laboratóriumnak akár, ahol kísérletezni lehet. Lehet, hogy az erőfeszítések nem azonnal hozzák meg gyümölcsüket. De a kitartás megváltoztatja az világot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!