Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehetnék önmagam?

Hogyan lehetnék önmagam?

Figyelt kérdés

Nagyon sok mindent, amit mondok az emberek támadásnak vesznek, szinte mindenki. Próbáltam rá figyelni, nem használok tapló nyelvezetet és hangsúlyt sem, de mégis. Megsértődnek rám különböző okokból. Azt hiszik lenézem őket, érzéketlen vagyok, tárgynak látom őket stb. Valójában egyik sem igaz, pusztán nem tudom kifejezni az érzelmeim, nem beszélem az ő nyelvüket. Ez odáig jutott, hogy inkább soha nem mondom meg a valódi véleményem, csak azt mondom, amit hallani akarnak. Azóta persze nincs ilyen problémám. Viszont én vágynék arra, hogy önmagam legyek. Mit tudnék tenni?

Mileőtt bárki félre értene, mert ilyenkor is félre szoktak, nem, nem másokat okolok, tisztában vagyok azzal, hogy én csinálok valamit rosszul. Ezért remélem ezt a kérdést nem veszi senki támadásanak.

2022. febr. 15. 13:44
 1/8 anonim ***** válasza:
Tudnál egy példát írni? Milyen az, amikor megsértődik/-bántódik valaki azon, amit mondtál? Írhatod privátban is, ha úgy jobb.
2022. febr. 15. 14:02
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem tök jó hogy magadban keresed a hibát...lehet valami zűr vna a kommunikációdban, mondjuk nem ismered fel hogy valakivel korai vicceslődni....vagy iylesmi, ja a példa sokat segítene feltérképezni egy kicsit konkrétabbat
2022. febr. 15. 15:27
 3/8 A kérdező kommentje:
Igen, például az egyik ismerősöm megkérdezte, hogy mennyire tartom különlegesnek, eltérőnek a többiektől. Azt mondtam, hogy van benne egyediség, mint minden emberben, de ugyanakkor sok a hasonlóság is, így nem számít kirívó embernek. Ezt mondtam, mert ez az igazság, és szerintem semmi rossz nincs is ebben. Ebből ő viszont azt a következtetést vonta le, hogy nem tartom értékes embernek. Pedig ez egyáltalán nem igaz...
2022. febr. 15. 15:28
 4/8 anonim ***** válasza:
Haaajajj nehéz, mert lehet épp vígasztalásra szorúlt valamiért...amúgy az is igaz hogy sok ember nehezen viseli a kényelmetlen igazságokat :/
2022. febr. 15. 15:30
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha valamiről kérdeznek, mint a pl.-d mutatja, ne ezt az "itt is állok, meg ott is állok" hozzáállást válaszd, hanem mond ki a frankót, egy oldalon állj.
2022. febr. 15. 15:35
 6/8 A kérdező kommentje:

#4 Tudom, mert azt fel tudom mérni mit akarnak hallani. Természetesen azt akarta, hogy "hogy jut egyaltalén ilyen az eszedbe, persze, hogy különleges vagy". De nem az... És én így is kedveltem, de pont ezt már nem tudtam neki átadni... :(

Ezért inkább hazudok.

De egy másik példa, hogy valaki mesélte nekem, megrökönyödve, hogy nézett egy bűnügyi filemt a tv-ben, és hogy mennyire nem vette észre a bűnelkövető környezete, hogy valójában milyen is. Én ezen nem lepődtem meg, mert már ezer ilyet halottam. Annyit válaszoltam, hogy sajnos ilyen a világ, nem tudni, kiben mi lakozik. Mivel ezt meglehetősen nyugodtan mondtam, szerinte érzéketlen vagyok, és nincs bennem empátia. Ami szintén nem igaz...

2022. febr. 15. 15:43
 7/8 A kérdező kommentje:
#5 de én teljesen azt mondom, amit gondolok. Úgy tűnik ez másoknak, hogy nem akarok véleményt mondani?
2022. febr. 15. 15:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Igazából a mi baráti körünkben még durvábbakat is megmondunk egymásna teljesen őszintén, egyszerűen több év barátság és mély beszélgetés után ezeket már elbírja a dolog, és pont ez építi tovább a kapcsolatot...
2022. febr. 15. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!