Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Probléma lenne ha egy ilyen...

Probléma lenne ha egy ilyen pólót hordanék az iskolába vagy simán az utcán stb. ?

Figyelt kérdés

Amin egy horogkereszt van. Anyám japán és hindu, amikor volt ázsiába akkor hozott onnan ilyen ruhákat amiken ez a szimbólum van. Ott persze teljesen mást jelent, köze sincs a nácikhoz. Van amelyiknek kis pöttyök vannak a sarkába, de olyan is ami kb teljesen úgy néz ki mint a német.

Egy ilyet probléma felvenni, vagy nyugodtam hordhatom ? Törvénybe ütközik?

2022. febr. 13. 11:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

10: ne erőltesd, mert nagyon látszik az izzadság.....

Milyen vallásgyakorlásnak FELTÉTLEN kelléke a horogkereszt nyilvános viselése???????

2022. febr. 13. 12:41
 12/15 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem jobban jársz ha nem viseled emberek között,nehogy valaki félreértse és bántson,vagy beszólogasson. Nekem ennyit nem érne.
2022. febr. 13. 13:27
 13/15 anonim ***** válasza:
67%

Azért ez igencsak kettős mérce ám.

A szvasztika, mint jelkép jelentését, megjelenítését...stb teljesen átformálta egy osztrák festő és kompániája -és ezért tiltott a viselése.

Ahogy a vörös csillagé is.

De ugyanezen vörös csillagot érdekes módon bátran viselhetem egy olyan pólón, amelyen a csillag alá/fölé van írva, hogy "Heineken".

Nem furcsa?

2022. febr. 13. 13:30
 14/15 anonim ***** válasza:

Szerintem nem furcsa. Volt valami per amúgy a csillag miatt a Heineken ellen, amit megnyertek, szóval biztos meg tudják magyarázni, hogy ők miért használhatják, most engem annyira nem érdekel, hogy utána nézzek. De akinek van egy kis esze, az tudja, hogy aki Heinekenes pólón hord vörös csillagot, az valószínűleg nem komcsi indíttatásból teszi.

A náci horogkereszt mint már írták, fordítottja az indiai, kínai változatnak. Szóval hivatalosan hordhatod, de valószínűleg csomóan beléd kötnek majd.

A vallásgyakorlás meg a nácizmus nem ugyanaz a kategória. Náculni nem lehet ma. Ha a vallásod miatt feltétlen hordani akarod a szvasztikát, akkor meg legyél tökös, és vedd fel. De azért a szabad vallásgyakorlás nem itt kezdődik.

2022. febr. 13. 14:11
 15/15 anonim ***** válasza:

Milyen vallást akarsz gyakorolni horogkereszt(re hasonlító) pólóval?

Már ott gyanússá váltál, hogy anyád japán, és hindu. Ok, elhiszem, hogy előfordul, a japánok többsége nem hindu. Gyanítom, kamu kérdés, s eltévedtél kicsit...

2022. febr. 13. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!