Családosok, hogy bírjátok anyagilag ezt a sokkoló drágulást?
Azt gondolom, átlag 30 évesek vagyunk, átlagkeresettel és átlagos helyzettel: van egy részben felújítandó házunk (ezt anno külföldi munkával spóroltuk össze), és egy kisbabánk, akivel én jelenleg gyeden vagyok.
Világéletünkben spórolósak vagyunk, de most úgy érzem, megtorpantunk kicsit. :O Minden olyan baromi drága lett, közben pedig minden olyan nagy kiadás.
Lenne még mit csinálni a házon, pl. nincs terasz, de ez önmagában most burkolással, mindennel együtt legalább 3 millió forint lenne, és csak egy a sok dolog közül.
Elmegyünk a boltba bevásárolni, nem veszünk semmi extrát és kész vagyont hagyunk ott, sose költöttünk ilyen sokat kajára. Minden hónapban jön valami plusz kiadás, múlt hónapban 60 ezer elment kocsijavításra (muszáj, nem a városban lakunk, nem tud máshogy bejárni dolgozni a férjem), most a telefonja romlott el, gondolom következő hónapban megint lesz valami, ha más nem, fűnyírót kell venni.
Bármi elromlik vagy tönkremegy, egyből több tízezres kiadás. Ha valami csinálni akarunk a házon, minimum százezrek. Van tartalékunk, de most ott tartunk, hogy lassan félrerakni sem tudunk, pedig nem élünk luxus színvonalon...
Mi is megèrezzük és szerintem ez még rosszabb lesz. Nem veszek luxus dolgokat mégis minden vásárlással egy vagyont hagyok ott.
Legutóbb a tejföl árán akadtam ki hogy 1100 Ft egy vödör.
"A férjednek érdemes megtanulni ezeket a munkákat, egy terasz burkolása nem nagy dolog."
Oké. Egy mikrót a férjem is megjavít, és sok mindent megcsinál, betonoz és ilyesmi, de a terasz burkolóanyaga kicsit drága buli ahhoz, hogy elkontárkodjuk itthon, mert semmi tapasztalatunk nincs benne. Láttam már pár ilyet, akkor inkább teraszon ne legyen, minthogy elb*sszuk, aztán többe kerüljön, mint most.
23-as kérdező😂, jaaa, igények azok vannak látom. Akkor fizesd meg. Vagy nyígás helyett nézzél youtube videókat. Én is onnan tanultam burkolni, úgy kezdtem. Ma már nem kell misungot keverni, meg cementlevet. Megveszed a profi ragasztót, a hótt egyforma burkolólapot és lerakod. Ahol a szándék, ott a megoldás is.
Könnyű sírni hogy nincs pénz semmire. Nekem sincs túl sok, 3 kisgyereket nevelünk mi is. El kellett döntenem pl, hogy odadok 800 ezret valami burkolónak, meg vizesnek, vagy 300-ból megcsinálom anyagáron 500-at meg másra költök. Tudnék fényképet is linkelni, kifogástalan. Az igaz, hogy nem ez az első burkolásom, már az előző lakást is magam csináltam. Tudnék még mesélni sokmindent. Ezeket én is láttam fiatal koromban, hogy vannak élelmes, ügyes emberek, akik mindent megoldanak maguk és vannak élhetetlenek, akik várják a sültgalambot. Akkor még nehezebb is volt, ma már ott az internet, mindenről van fent videó. Ezek nem agysebész munkák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!