Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Családosok, hogy bírjátok...

Családosok, hogy bírjátok anyagilag ezt a sokkoló drágulást?

Figyelt kérdés

Azt gondolom, átlag 30 évesek vagyunk, átlagkeresettel és átlagos helyzettel: van egy részben felújítandó házunk (ezt anno külföldi munkával spóroltuk össze), és egy kisbabánk, akivel én jelenleg gyeden vagyok.

Világéletünkben spórolósak vagyunk, de most úgy érzem, megtorpantunk kicsit. :O Minden olyan baromi drága lett, közben pedig minden olyan nagy kiadás.

Lenne még mit csinálni a házon, pl. nincs terasz, de ez önmagában most burkolással, mindennel együtt legalább 3 millió forint lenne, és csak egy a sok dolog közül.

Elmegyünk a boltba bevásárolni, nem veszünk semmi extrát és kész vagyont hagyunk ott, sose költöttünk ilyen sokat kajára. Minden hónapban jön valami plusz kiadás, múlt hónapban 60 ezer elment kocsijavításra (muszáj, nem a városban lakunk, nem tud máshogy bejárni dolgozni a férjem), most a telefonja romlott el, gondolom következő hónapban megint lesz valami, ha más nem, fűnyírót kell venni.

Bármi elromlik vagy tönkremegy, egyből több tízezres kiadás. Ha valami csinálni akarunk a házon, minimum százezrek. Van tartalékunk, de most ott tartunk, hogy lassan félrerakni sem tudunk, pedig nem élünk luxus színvonalon...

2022. febr. 12. 13:44
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
82%

Mi semmit nem kapunk/ kaptunk vissza, mert teljesen kihasználjuk az adókedvezményt ,három gyerek után.

1- es voltam

2022. febr. 12. 15:24
 12/26 A kérdező kommentje:

Nem vagyunk családos ingyenélők. Mindketten dolgozunk érettségi óta iskola mellett, nem családtámogatásokból vettük a házunkat, kemény 1,5 milliót kaptunk a bevállalt két gyerekre, elhihetitek, hogy ez mondhatni nem oszt, nem szoroz ilyen ingatlanárak mellett.

Dolgoztunk, spóroltunk évekig, hogy jussunk valamire. Nem luxusnyaralásra meg 200 nnm-es villára vágyunk. De basszus, két dolgozó embernek nehogy luxus legyen már gyereket vállalni, meg ne évekig kelljen már egy sz*ros teraszra gyűjteni..

Én nem tehetek arról, hogy másnak ennyije sincs, én se ajándékba kaptam, amim van. Ja, totál fidesz-ellenes vagyok, és tököm tele van azzal, hogy teljesen ellehetetleníti az átlagembert, aki mögött nem áll családi tőke.

Nyilván ez azokat is érinti, akik nem családosok, de jelen helyzetemben nem túl releváns az ő válaszuk.

2022. febr. 12. 16:13
 13/26 A kérdező kommentje:

"Nagyon sok átlag 30 évesnek kilátása sincs gyerekvállalásra vagy saját otthonra, mert az adóját felzabálják a családosoknak nyújtott adókedvezmények meg ingyenpénz."

Most ez egy hülye érv, mert én is gyermektelen voltam elég sokáig, ergo az én adóm is ment másoknak, nem gyűjtögetem 10+éve mások fizetését

2022. febr. 12. 16:14
 14/26 anonim ***** válasza:
0%

Miért lettem lepontozva??

1-es vagyok

2022. febr. 12. 16:15
 15/26 anonim ***** válasza:
56%

Úgy, hogy szerencsére nekünk megfelelően emelkedett a bérünk is, így kevésbé érezzük.

Azoknak viszont nem lennék a helyében, akit nem tudott segíteni a család egy saját ingatlanban. Férjemmel pont tegnap beszéltük, hogy duplázódtak az árak 5 év alatt, ha most örököltem volna 20 milliót, csak hitelre lenne elég.

2022. febr. 12. 16:23
 16/26 anonim ***** válasza:
71%
Ja és mi sem kapunk vissza semmit sehonnan. Csak a bérünk van
2022. febr. 12. 16:23
 17/26 anonim ***** válasza:
46%
Vezírem megsegít minket a többféle támogatással, így jól érzem magamat. Termeljen nekem támogatást a társadalom, szinglik serege, én meg adom a gyereket helyettük is a társadalomnak.
2022. febr. 12. 16:40
 18/26 anonim ***** válasza:
83%
Gondoltam, hogy meg sem nyitom a kérdést, mert tudtam, hogy még a kérdező lesz a hibás, nem is ez a rohadt ország, hogy bemegyek a boltba, veszek 1 kiló csirkemellet, meg 1 csomag tésztát, meg 2 kiló banánt otthagyok 5 ezer forintot...
2022. febr. 12. 16:44
 19/26 anonim ***** válasza:
55%
Egyszer régen beszélgettem valakivel. Nem igazán ismertük egymást, olyan ismerős ismerőse volt. Rettenetesen "sirt" hogy nem lehet megelni a fizetésből..... stb. Hát én kis naivka elmondtam, hogy azért tudok félre tenni....Aztán az is szóba került a végén ki mennyit keres. Hát kiderult, O a ketszeresenel is többet mint én. No komment.
2022. febr. 12. 20:09
 20/26 anonim ***** válasza:
61%

A férjednek érdemes megtanulni ezeket a munkákat, egy terasz burkolása nem nagy dolog. Az a jó, úgy lehet sokat spórolni, ha mindenhez ért, amihez nem kellenek speciális gépek. Ha embert kell hívni, az marha sokba kerül, ha megcsináljátok, akkor csak anyag ár. Én a mostani mosógépet már legalább ötször megjavítottam, megvettem ami kellett, 6000 forint volt. Ha szerelőt hívok? A múltkor a mikrót is, szétkapom, megnézem mi baja van, ha kell alkatrész megrendelem. Egy új mikró kb 20-30 ezer? A fürdőszobát szétvertem teljesen, kivettem egy hét szabit, beraktam az új kádat, megcsináltam a vizet, rézcsővel, forrasztva, leburkoltam, csempe, járólap.

Ha én minden szir-szarért szakit hívnék, már a gatyám ráment volna.

Ha az enyém lenne az a ház, már rég kész lenne😃

2022. febr. 12. 20:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!