Sokkoló használata legális?
"
A 175/2003 Korm. rendelet szabályozza a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökkel kapcsolatos rendelkezéseket. A boxer, a vipera, a 8 cm-t meghaladó pengehosszúságú kés, az ütés céljára használható, vagy az ütés erejét bármilyen módon fokozó eszköz, elektromos sokkoló, lőfegyverutánzat, stb… magánterületen való önvédelmi célú használata nem tiltott, de egy esetleges rendőrségi eljárás során a használat jogosságát (arányosság, fokozatosság) vizsgálni fogják. Az ilyen eszközök közterületen, valamint közforgalmú járművön való viselése, használata szabálysértésbe ütközik. "
2 perc guglizás...
Akkor lefordítom, bár alapvetően én is hülye vagyok a joghoz, de ez egyszerű szövegértés.
Ha magánterületen vagy (leginkább otthon) akkor használhatod, de azért alaposan meg fogják vizsgálni, jogosan tetted-e.
Utcán viszont eszedbe ne jusson, mert megbsznak érte.
Tudtommal a paprika spray az legális.
De tényleg. Google a te barátod is.
Ez hasznos lehet sok mindenkinek!Nem gondoltam volna hogy a gázpisztolyt vagy sprayt lehet használni közterületen is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!