Tényleg anyagias vagyok és feleslegesen szeretnék lakást venni egyedül és még gyerekem se lehet ?
Két olyan ember állítja, akiknek nem átlagos az életük. Egyik 50 éves és a testéből élt az élete nagyobb részében. Amit megkeresett, azt elvásárolta és most nincs soha pénze, nem ért el semmit az életben, lakása sincs csak tartozásai, de azt mondja ,hogy legalább élt.
Másik 40 éves férfi, aki alkoholista és okoskodik, aztán ő se tart sehol, max a keze remeg a függőség miatt.
Én nem tudok a tárgyaknak élni, hogy mindent megvegyek és utána éhezzek vagy rámnyomják a villanyt. Vagy nincs olyan szenvedélybetegségem, mint az alkohol és a cigi, sőt édességet sem szeretem.( Max sütök. )
Egyedülálló, gyerek nélküliként ne akarjak lakást? (Önerőre gyűjtök.)
Mi az az anyagias végülis?
Mert én is veszek néha plusz dolgot, ami nem annyira fontos ,de használom és nem a sarokban végzi, majd a kukában. ( új fogantyú a konyhabútorra, mert a régi kopott.)
De lustaságból nem járok el a drága kisboltba vásárolni, inkább bevásárolok máshol és nem naponta vagy 2 naponta járok boltba. Nem veszek rossz termékeket sem , mert teljes kiőrlésű dolgokat eszek és sok zöldséget.
Először adtam nekik kölcsön, vissza is kaptam, de aki állandóan bajban van ,nem csak előfordul nála, hanem akin folyton segíteni kell anyagilag vagy máshogy, annak illene állandóan segíteni?
Most épp 1 éve lassan spórolok, hogy lakást tudjak venni. Ki van számolva minden fillér. Nagyon sok a kiadás, így is keveset tudok kuporgatni, plusz a 13. és 14. havi. (Külföldön élünk. ) Így Talán idén év végére tudok hitelből lakást venni. Azután jóval könnyebb lesz minden,fele ennyit tennék félre és egy kiadás is megszűnik jövőre (autóhitel).
Most ha kölcsön adnék és nekem jönne nagyobb kiadás, honnan szednék rá pénzt? Én nyúljak más miatt a spórolt összeghez?
Tényleg anyagias vagyok? Vagy túl idős 33 évesen bármihez is ?
Miért hagyod egyáltalán, hogy ezek az embereket jelen legyenek az életedben és mérgezzenek?
Senkinek semmi köze hozzá, hogy mire költöd a pénzed. Nem vagy köteles az ilyen irányú kérdésekre válaszolni. Aki erről kérdez, beleszól a pénzügyeidbe, azzal már eleve nem stimmel valami. Ha pedig kölcsönkér és manipulál, címkéz téged, hogy anyagias lennél - az egyértelmű jele annak, hogy csak kihasznál, nem érdekli őt a te jólléted. Jellemzően lecsúszott emberek, akik visszahúzzák azt, aki szeretne előre lépni.
Találj ki valamit, és mondd azt nekik, hogy nincs pénzed, odaadtad valakinek, részletet fizetsz, kezelésre kell, szüleid, tesód támogatod. Bármit, csak hogy leszálljanak rólad és tartsd szigorúan titokban a pénzügyeid.
Szuper, hogy ilyen céljaid vannak és teszel értük. Ajánlom a kiszamolo blogot és youtube-on az ingyenes tanfolyamukat. Legalább az első részt nézd meg, nagyon kijózanító abból a szempontból, hogy mik legyenek a prioritásaid.
A részeges most helyre jött anyagilag, örökölt egy keveset. Ő most nem kér semmit.
Amikor nem volt neki , akkor is pia és cigire volt , másra nem. Valamiből tudott részeg lenni. De ez már régóta tartott, hogy akármennyit keresett, hónap végén kinullázta magát. Pedig külföldre gyűjteni jövünk ki általában, nem szórni a pénzt. Szezon végén, 1 hónap után mindig fillér nélkül maradt. Nem érdekel, de ne nekem kelljen az ilyet segítenem. Örökké. Már nem mernek kérni, mert mondtam ,hogy annyim van nekem is, amiből megélek. Amíg nincs lakás, nehéz nekem is. Nem vehetek azt, amit épp akarok. Remélem idén véget ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!