Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kedves vásárlók! Mennyire...

Kedves vásárlók! Mennyire lenne zavaró Számotokra, ha egy bolt eladója szamológéppel számolná ki a visszajárót?

Figyelt kérdés

Szakbolt, tehát tudásom kell legyen hozzá, egyetemet is végeztem, de-nem matematika szakon.

Mivel lassan megy a szamolgatás és nagy a hibalehetőség, arra gondoltam, a gyorsaság érdekében számológéphez folyamodnék (pl.valami 2317 ft és 20000-t kapok).

Csak kívancsi vagyok a véleményekre.

Köszönöm

2022. febr. 3. 19:14
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanazt mondom mint a 8-as.

De ha nem vahy biztos magadba, akkor inkább használd. Elvégre a hiányt neked kell majd megtéríteni.

Aztán majd rutinosabb leszel egy idő után.

2022. febr. 3. 19:42
 12/30 anonim ***** válasza:

9: már hogyne mutatná...

beírod először a vételárat, utána a kapott pénzt, majd megnyomod a gombot, és kiírja a különbséget, azaz a visszajárót...

Ne mondd már hogy ezt a faék egyszerűségű funkciót nem ismered a pénztárgépen! :)

2022. febr. 3. 19:43
 13/30 anonim ***** válasza:
46%

Írd ki:

- Fizetés csak kártyával!

- Készpénzből visszajárót nem adok, a maradékot borravalónak tekintem.. ;-P

2022. febr. 3. 20:18
 14/30 anonim ***** válasza:
50%
Nem mind1ik mutatja a visszajarot.. sot. Am nemgaz a szamologep. Enis hasznalnam pedig 5os vagyok matekbol.
2022. febr. 3. 21:15
 15/30 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem sem nagy dolog. Egy megfelelő méretű kényelmesen használható számologépen 5 másodperc kivonni egy számot. Olyat vegyél amin van dupla nulla.
2022. febr. 4. 02:18
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem zavarna egyáltalán.Nem a matektanára vagyok,hanem vásárló.
2022. febr. 4. 10:33
 17/30 anonim ***** válasza:

Amúgy nem tanítják a kereskedőiskolában a visszaadást...?? Mindig a következő nagyságrendig - ahogy már nagyanyáink gyerekkorában is a kisbótban...

1655 ft-ot fizet valaki és ad egy ötezrest.

Visszadsz 5 ft-ot 60-ig, aztán 40-et 700-ig, 300-at kétezerig, és háromezret az ötezresig.

2022. febr. 4. 12:06
 18/30 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem. Ha nincs terminál / számítógép, akkor nyugodtan használjon gépet, jobb esetben nem fejszámolóbajnokot vesznek fel ilyen helyre, hanem olyan embert, aki eladóként jó, tud bánni az emberekkel. Sőt nekem megnyugtató, ha látom, hogy gépel, és 100% korrekt a végösszeg.
2022. febr. 4. 13:24
 19/30 anonim ***** válasza:

Engem nem zavar ha a visszajárót számológéppel számolod ki.

De NE a számológépen add össze a vásárolt tételeket, azok egyesével szerepeljenek a blokkon. (ezért haragudhat a főnököd is, mert annak adócsalás/lopás háttere is lehet)

2022. febr. 4. 13:45
 20/30 Tom Benko ***** válasza:
0%
Én kereskedőket (is) tanítok. Elvileg tanulják a visszaadást nekik, a gyakorlatban azonban föleg a nagyon vidékről jövőknek annyira alacsony a matematikai tudásszintjük, hogy még ez az egyszerű algoritmus is bonyolult nekik. Ők számolnak számológéppel. És emiatt rólad is ők jutnak eszembe. Számtech boltban nekem ez kissé lelombozónak tűnik.
2022. febr. 4. 14:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!