Kedves vásárlók! Mennyire lenne zavaró Számotokra, ha egy bolt eladója szamológéppel számolná ki a visszajárót?
Szakbolt, tehát tudásom kell legyen hozzá, egyetemet is végeztem, de-nem matematika szakon.
Mivel lassan megy a szamolgatás és nagy a hibalehetőség, arra gondoltam, a gyorsaság érdekében számológéphez folyamodnék (pl.valami 2317 ft és 20000-t kapok).
Csak kívancsi vagyok a véleményekre.
Köszönöm
Ugyanazt mondom mint a 8-as.
De ha nem vahy biztos magadba, akkor inkább használd. Elvégre a hiányt neked kell majd megtéríteni.
Aztán majd rutinosabb leszel egy idő után.
9: már hogyne mutatná...
beírod először a vételárat, utána a kapott pénzt, majd megnyomod a gombot, és kiírja a különbséget, azaz a visszajárót...
Ne mondd már hogy ezt a faék egyszerűségű funkciót nem ismered a pénztárgépen! :)
Írd ki:
- Fizetés csak kártyával!
- Készpénzből visszajárót nem adok, a maradékot borravalónak tekintem.. ;-P
Amúgy nem tanítják a kereskedőiskolában a visszaadást...?? Mindig a következő nagyságrendig - ahogy már nagyanyáink gyerekkorában is a kisbótban...
1655 ft-ot fizet valaki és ad egy ötezrest.
Visszadsz 5 ft-ot 60-ig, aztán 40-et 700-ig, 300-at kétezerig, és háromezret az ötezresig.
Engem nem zavar ha a visszajárót számológéppel számolod ki.
De NE a számológépen add össze a vásárolt tételeket, azok egyesével szerepeljenek a blokkon. (ezért haragudhat a főnököd is, mert annak adócsalás/lopás háttere is lehet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!