Kedves vásárlók! Mennyire lenne zavaró Számotokra, ha egy bolt eladója szamológéppel számolná ki a visszajárót?
Szakbolt, tehát tudásom kell legyen hozzá, egyetemet is végeztem, de-nem matematika szakon.
Mivel lassan megy a szamolgatás és nagy a hibalehetőség, arra gondoltam, a gyorsaság érdekében számológéphez folyamodnék (pl.valami 2317 ft és 20000-t kapok).
Csak kívancsi vagyok a véleményekre.
Köszönöm
Semmi engem is megnyugtatna
Néha annyira sok a munka nálam annyi fele jár az agyam annyira fáradt vagyok mentálisan hogy azt nem tudnám megmondani mennyi 10-5 ... szóval no para
a pénztárgép kiszámolja helyetted,
azért van.
De miért akarjátok fejben kiszámolni? Nekünk anno úgy mondták, hogy visszaadásnál mindig elkezdesz a fizetendő összegből a kapott címletig lépcsőnként felfelé haladni úgy, hogy mindig a nagyobb címletig számolsz. Pl. 2317, az gye 2315-tehát adok 5 forintot, mert annyi kell a 2320-ig. Aztán adok még 30-at, az már 2350. Utána 50 a 2400-ig, 100 a 2500-ig, és így tovább szedegeted ki a pénzt a kasszából, amíg el nem jutsz 20.000-ig. Tök egyszerű, és otthon tudod gyakorolni, csak gyűjtsd be a család kp készletét.
Egyébként ha neked biztonságot nyújt a számológépes számolás, akkor sincsen semmi gáz, csak picivel több idő a visszaadás.
Köszönöm a megnyugtató válaszokat!
2# két helyen kell beírjam a dolgokat, miközben a kedves vevők folyamatosan mesélnek nekem és közben el kell magyarázzam a hasznalati utasítást is. Tehát nem főidőben foglalkozom a számolással. Eközben a következő pedig segítséget kér.
A pénztárgép sajnos nem mutatja a visszajárót.
A kollegám riogat a főnökkel, hogy jaaaaj, ha meglátja a számológépet, kiakad..de azt hiszem ezt ignorálni fogom.
Rejtsd el a vásárló elől ha cikinek érzed.
Nem minden rendszer olyan, hogy meg lehet adni a kapott cimletet, amiből kiszamolja a gép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!