Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért állnak bele az aurámba,...

Miért állnak bele az aurámba, jönnek túl közel hozzám?

Figyelt kérdés

Sokszor észrevettem, hogy üres utcán, parkban, strandon, közlekedési járművön vagy egy üres váróteremben egy rendelőben nincs senki, csak én, és 1-2 méter közelségbe jönnek hozzám/hozzánk. Engem ez nagyon zavar, mert ha nem egyedül vagyok, akkor privát beszélgetésre vágyom pl., és nem a másik zavarkodására, ha meg egyedül, akkor is nagyon kellemetlen számomra és zavaró, hogy miért kell ilyen közel jönnie a másik embernek hozzám, mikor bárhova mehetne a másik.

Veletek is szokott ilyen lenni?

Ha te is ezt csinálod, miért? Tudsz róla, vagy nem veszed észre, milyen közel jössz?

2021. júl. 15. 14:25
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
69%
Állj odébb
2021. júl. 15. 14:59
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha az ember kényelmetlenűl érzi magát sokszor mások közelébe megy ha rengeteg hely is van.

Pl.: Egyszerű, primitívebb emberek félnek ügyeket intézni és mondjuk a kormányablaknál inkább egymás mellé ülnek.

Sokszor meg csak annyi, hogy míg te túlgondolod a helyzetet a másik nem. Azaz a másik fejében nem játszódik le az a gondolatmenet, hogy "Ha ide ülök, akkor mit fog gondolni az az ember? Lehet 2 sorral hátrébb kéne ülnöm".

Csak szimplán leül, mert az az első hely amit meglát vagy valamiért szimpatikus neki, mert például közel van az ajtóhoz vagy éppen az ablakhoz. Azzal meg nem igen foglalkozik, hogy a közelben már van valaki.

2021. júl. 15. 15:01
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Alap esetben én is messzebb ülök le másoktól, de nem mindig. Elsősorban az érdekel, hogy vonaton mondjuk ne szédüljek és ne tocsogjak az izzadtságomban, azaz ha menetiránnyal szemben és árnyékban csak valaki mellett van hely, akkor melléülök és nem érdekel a véleménye.
2021. júl. 15. 15:49
 4/16 flora08 ***** válasza:
100%
Az okát nem tudom, de a legtöbben észre sem veszik, hogy túl közel mentek a másikhoz. Engem az zavar a legjobban, mikor a boltokban a pénztárnál annyira közel jön a sorban utánam következő, hogy legszívesebben rászólnék. Főleg aki ez idő alatt végig krákog, köhög a nyakamba 😬 A fizetés után meg - hiába próbálok villámgyorsan elpakolni - odatolakszik, hogy most ő jön, kb. arrébb tol. Vannak ilyenek sajnos.
2021. júl. 15. 16:12
 5/16 anonim ***** válasza:
72%

4

Vagy diszkréten fenéken tologat a bevásárlókocsival, hajszál választ el sokszor, hogy hátra ne szóljak alamit pikírten.

3 Én ezért ülök szívesen menetiránnyal szemben, mert oda alig akar valaki.

2021. júl. 15. 16:30
 6/16 flora08 ***** válasza:
100%
#5: Igen, ismerős. Egyszer a lidlben, a pénztárnál úgy megunta egy nő a mögötte lévő tolakodását, hogy közölte vele, jöjjön csak, előre engedi, ha ennyire siet. Nem volt bántó (még cinikus sem), teljesen higgadtan mondta. Erre még a tolakodónak állt feljebb, és elkezdett vele kiabálni, hogy nem kell előre engedni, meg mit szól bele a dolgába. Mint írtam, nem veszik észre magukat.
2021. júl. 15. 17:41
 7/16 anonim ***** válasza:
Vannak emberek, akik félnek, így beleállnak a másik személyi terébe is.
2021. júl. 15. 18:01
 8/16 A kérdező kommentje:

Pár napja barátnőmmel elmentünk munka után délután lazulni a Margitszigetre 1 pokróccal hátul, ahol rengeteg virág van a fűre. Az egész környéken csak mi ketten voltunk, sehol máshol nem volt 1 ember sem. Ez min. 1 focipálya terület. Erre nem sokra rá megjelentek anyukák gyerekkel, és konkrétan a gyerekek odajöttek kb. 2 méterre tőlünk ugrálni, anyukák meg fotózták őket, hangoskodtak, totálisan kiboritóan viselkedtek körülöttünk. A tapintat teljes hiánya sőt, direkt bosszantás lehetett, nem tudom. Végül úgy döntöttünk, ez rohadt idegesítő, gyorsan megettük a kajánkat, és szedelőzködtünk, hogy megyünk inkább mi el onnan, ha már így a nyakunra jöttek. Erre 2 kislány odajött mellénk, és néztek, kérdeztem mi az. Azt mondják semmi, és figyeltek végig, míg el nem jöttünk. Esküszöm nem értem mi volt ez, de ahogy előttünk, ők is elmentek. Kiolutáltak onnan minket, majd leléptek.

Ma meg egy kihalt rendelőben vártam, hogy behívjanak, tele üres székekkel, volt legalább 30-40 szék. Erre kijön az előttem lévő idős nő, és konkrétan mellém teszi le a táskáját, iszik, pakol, szorosan mellettem. Ráadásul járvány is van, de amúgy se normális dolog ez se sztem.

Ez csak az egymást követő 2 nap volt most, Mit leírtam, és még hány ilyen van.

Esküszöm nem értem, ezt miért csinálja ennyi ember? Nem azért, mert félnek és én majd megvédem őket, az is biztos.

2021. júl. 15. 22:07
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Engem nagyon zavar, főleg mikor a boltban sorban álláskor egy öregasszony liheg a nyakamba, előrébb lépek és jön utánam, legszívesebben hátrafejelnék.
2021. júl. 16. 11:24
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Velem is állandóan ez történik. Arrébb kell menni (ha lehet), de előtte szóvá kell tenni, hátha megvilágosodik az illető.
2021. júl. 17. 12:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!