Fiatalként mennyire tudsz azonosulni a romák felfogásával, más értékrenddel?(gyerekvállalás minél hamarabb)
Nekem mondják hogy 30 évesen már családnak és 2 gyereknek kéne lenni, és amikor azt válaszolom hogy nekem nem főszempont a családalapítás, főleg ilyen országban akkor még ők magyarázzák meg... volt hogy burkoltan megemlítettem hogy mi abban a jó hogy 19-23 évesen a semmire vállalnak min. 2 gyereket.
Ők úgy állítják be ezt mintha kötelesség kéne hogy legyen, közbe meg csak nevetség tárgyai ezek a kölykök akik még otthon is élnek, de már tologatják a babakocsit.
Nagyon fiatal magyarokat nem is látok gyerekkel, egy ismerős a csajjal 31-33 évesen alapítottak családot, sok év együtt járás után.
Én 26-30 körül szeretnék szülni 1-2-t.
Jelenleg a karrieremre koncentrálok, de ez nem fog így maradni.
Én boldogulok "egy ilyen országban" is. Lesz mire vállalni őket.
Én se fiatalon, se most nem tudok és nem is akarok azonosulni a felfogásukkal, se az értékrendjükkel.
De én nem is vagyok roma.
De pl. a muzsikus cigányok nagyon udvarias roma réteg, és ők speciel nem fognak magyarázni neked, sem nem turkálnak a magánéletedben. Én a 100 tagú cigányzenekar főprímásával utaztam egyszer még nagyon régen a buszon, és csak a szakmájáról beszéltünk és a zenéről, a külföldi utcaseprőkről, hogy nagyon jól kerestek, ezt mesélte, de magánéletbe nem turkált proli módon. És meghívott hogy menjek el megnézni a próbájukat, bár erre nem került sor.
Régen sem 20 évesen vállaltak gyereket, családfakutatás kapcsán láttam, hogy volt aki 35 éves volt anyakönyvi adatok alapján.
De amúgy ezt mondják a magyar emberek is. Sőt ha valaki 40-esen vállal gyereket akkor meg egyből elkezdené mind a két réteg, hogy ahhoz már túl öreg és kb. mikor a gyereke 20 éves lesz, addigra ő már 80.
"Nagyon fiatal magyarokat nem is látok gyerekkel"
23 vagyok 2 gyerekkel,7 éves kapcsolattal.Több nem lesz,mindig is max kettőt mondtam.
Nem kell ehhez romának lenni.Valakinek adottak a körülmények és szeretne is családot alapítani,valaki pedig 30-35 évesen is azt mondja akár 10 éves házassággal,hogy még korainak érzi,még inkább mást csinálna mint babázna.
Ez mindenkinek a magán ügye és a saját döntése.Most,hogy a semmire szult-e vagy nem az már az ő baja úgyis.(meg a gyerekeié).
Nem értek egyet a felfogással,mert nem KELL hogy valakinek legyenek egyáltalán gyerekei.
Csak egy lehetőség amivel akkor élsz amikor tudsz és akarsz is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!