Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Fiatalként mennyire tudsz...

Fiatalként mennyire tudsz azonosulni a romák felfogásával, más értékrenddel?(gyerekvállalás minél hamarabb)

Figyelt kérdés

Nekem mondják hogy 30 évesen már családnak és 2 gyereknek kéne lenni, és amikor azt válaszolom hogy nekem nem főszempont a családalapítás, főleg ilyen országban akkor még ők magyarázzák meg... volt hogy burkoltan megemlítettem hogy mi abban a jó hogy 19-23 évesen a semmire vállalnak min. 2 gyereket.

Ők úgy állítják be ezt mintha kötelesség kéne hogy legyen, közbe meg csak nevetség tárgyai ezek a kölykök akik még otthon is élnek, de már tologatják a babakocsit.

Nagyon fiatal magyarokat nem is látok gyerekkel, egy ismerős a csajjal 31-33 évesen alapítottak családot, sok év együtt járás után.

2022. jan. 25. 18:21
 1/10 anonim ***** válasza:
72%

Én 26-30 körül szeretnék szülni 1-2-t.

Jelenleg a karrieremre koncentrálok, de ez nem fog így maradni.

Én boldogulok "egy ilyen országban" is. Lesz mire vállalni őket.

2022. jan. 25. 18:27
 2/10 anonim ***** válasza:
69%
Nem akarok azonosulni, de ezzel a résszel nincs is bajom. Az a gáz, hogy ők is mint mindeni nem tudja megérteni, hogy nem egy fajta élet van és ha valaki az egyiket csinálja az nem jelenti azt, hogy a másikkal aki ezt nem csinálja baj van.
2022. jan. 25. 18:27
 3/10 anonim ***** válasza:
51%
Semennyire.
2022. jan. 25. 18:31
 4/10 anonim ***** válasza:
75%

Én se fiatalon, se most nem tudok és nem is akarok azonosulni a felfogásukkal, se az értékrendjükkel.

De én nem is vagyok roma.

De pl. a muzsikus cigányok nagyon udvarias roma réteg, és ők speciel nem fognak magyarázni neked, sem nem turkálnak a magánéletedben. Én a 100 tagú cigányzenekar főprímásával utaztam egyszer még nagyon régen a buszon, és csak a szakmájáról beszéltünk és a zenéről, a külföldi utcaseprőkről, hogy nagyon jól kerestek, ezt mesélte, de magánéletbe nem turkált proli módon. És meghívott hogy menjek el megnézni a próbájukat, bár erre nem került sor.

Régen sem 20 évesen vállaltak gyereket, családfakutatás kapcsán láttam, hogy volt aki 35 éves volt anyakönyvi adatok alapján.

De amúgy ezt mondják a magyar emberek is. Sőt ha valaki 40-esen vállal gyereket akkor meg egyből elkezdené mind a két réteg, hogy ahhoz már túl öreg és kb. mikor a gyereke 20 éves lesz, addigra ő már 80.

2022. jan. 25. 18:35
 5/10 anonim ***** válasza:
80%

"Nagyon fiatal magyarokat nem is látok gyerekkel"

23 vagyok 2 gyerekkel,7 éves kapcsolattal.Több nem lesz,mindig is max kettőt mondtam.

Nem kell ehhez romának lenni.Valakinek adottak a körülmények és szeretne is családot alapítani,valaki pedig 30-35 évesen is azt mondja akár 10 éves házassággal,hogy még korainak érzi,még inkább mást csinálna mint babázna.

Ez mindenkinek a magán ügye és a saját döntése.Most,hogy a semmire szult-e vagy nem az már az ő baja úgyis.(meg a gyerekeié).

Nem értek egyet a felfogással,mert nem KELL hogy valakinek legyenek egyáltalán gyerekei.

Csak egy lehetőség amivel akkor élsz amikor tudsz és akarsz is.

2022. jan. 25. 18:37
 6/10 anonim ***** válasza:
78%
Kevés olyan dolog van, ami olyan szinten undort vált ki belőlem, mint a mennyiségi gyerekszarás. Származástól függetlenül
2022. jan. 25. 21:55
 7/10 anonim ***** válasza:
Mas kultúra, más hagyományok.
2022. jan. 26. 03:45
 8/10 anonim ***** válasza:
56%
Semennyire
2022. jan. 26. 07:51
 9/10 anonim ***** válasza:
Nagyon nem tudok, felelőtlenek, 0 egzisztenciával, a semmire vállalnak gyereket. Az én szüleim 31 évesek voltak, mikor születtem, de nekik sem volt megteremtve az anyagi biztonság akkoriban. De legalább engem nem az utca nevelt fel, de azért nem volt olyan jó szegényként felnőni még egykeként sem. Bár azóta már felnőttem, mostmár javultak a körülmények, de ha nem születtem volna meg, az sem lett volna nagy probléma. Sosem tudtam volna meg, miről maradok le. Nem vagyok vallásos, én nem hiszek abban, hogy mindenkinek gyereket kell vállalni, szegénységbe 4-5, vagy még több gyereket pláne nem.
2022. jan. 29. 17:35
 10/10 anonim ***** válasza:
Egyébként minket dolgozó embereket is érint, mivel mi tartjuk el őket az adóinkból.
2022. jan. 29. 17:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!