Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Elegem van abból, hogy gyenge...

Elegem van abból, hogy gyenge vagyok. Hogyan legyek erős? Merre induljak el?

Figyelt kérdés
Apámtól azt tanultam, hogy bármi bajom van, kussoljak róla és csináljam amit ő mond. Amit én akarok, az csak hülyeség lehet. A srácok a suliban szanaszét szekáltak és nem tudtam/mertem megvédeni magamat. Az eredmény egy selejtes, öngyűlölő, konfliktuskerülő, megalkuvó, fóbiáktól és függőségektől szenvedő véglény: én. Huszonéves vagyok és életképtelen zombi. Elegem van. Nem akarok tovább félni mindentől. Hogyan kezdjek építkezni?

2022. jan. 18. 16:06
 1/8 anonim ***** válasza:
95%

Elsőkörben kezdd el megszeretni magad és ne írd le selejtes, öngyűlölő, konfliktuskerülő, megalkuvó, fóbiáktól és függőségektől szenvedő véglénynek önmagad. Fizikailag és mentálisan is kezdd el építeni magad, vedd körbe magad olyan emberekkel, akik elfogadnak olyannak, aki és ami vagy, és gondolj arra, hogy minden vadidegennél tiszta lappal indulsz: Senki nem tud rólad semmit, az első perctől kezdve te alakítod ki és döntöd el, miként mutatod be önmagad. De még mielőtt ez megtörténik, rakj rendet a fejedben.

Az pedig, hogy apádtól mit tanultál, felejtsd el. Emberek vagyunk érzésekkel, érzelmekkel, melyeket olykor ki kell mutatnunk. Ez tesz minket emberekké, ez akadályozza meg, hogy megőrüljünk.

2022. jan. 18. 16:10
 2/8 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem kezdj el sportolni valamit, akár egy küzdősportot, ez ad egy önbizalmat, mert alapvetően azt kellene felépíteni.

Egy pszichológust is felkereshetsz.

Az, hogy változtatni akarsz és nem pedig belenyugszol az állapotodba, már egy jó kiindulópont! Hajrá, sok sikert!

2022. jan. 18. 16:11
 3/8 anonim ***** válasza:
92%

Az interneten sok mindent meg találsz ami hasznos lesz számodra, csak írd be amire kíváncsi vagy.

Először a legfontosabb szerintem az önismeret,végezz magadon önismeretet,ez egy darabig el fog tartani, ha ezzel meg vagy jöhet a következő.

Sok sikert.

2022. jan. 18. 16:11
 4/8 anonim ***** válasza:
93%
Jordan Peterson poitikailag kissé vitatott figura, de amit az élet rendbeszedéséről mond, az eléggé rendben van. Olvasd el a 12 szabály az élethez című könyvét, jó kiindulás lesz.
2022. jan. 18. 16:28
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Sokáig én se mertem kiállni magamért, de amint elkezdtem, fantasztikus dolgok történtek. Az emberek elkezdtek tisztelni és qrva jó érzés. Persze nem mondom, hogy könnyű volt először, sőt még én éreztem magam kellemetlenül amiatt, hogy nem hagytam magam lábtörlőnek használni. Már csak azt bánom, hogy nem hamarabb tettem meg...
2022. jan. 18. 16:50
 6/8 anonim ***** válasza:
96%
Irany a konditerem v vmi kudosport
2022. jan. 18. 18:04
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ!
2022. jan. 19. 12:19
 8/8 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen. 🙂
2022. jan. 21. 02:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!