Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért tekintek ösztönösen...

Miért tekintek ösztönösen szánalommal / undorral ezekre az emberekre?

Figyelt kérdés

Csak próbálom megérteni magamat, mert fontosnak tartom az önismeretet, viszont néha elég nehezen megy (elég kaotikusnak érzem a természetemet).

Próbálok rövid és lényegretörő lenni. Egész középiskolás koromban szar formában voltam, utáltam mozogni, legalább 20 kg felesleg mindig volt rajtam. Ezek az ismerőseim soha nem baszogattak miatta. Így 7 évvel középiskola után sikerült összeszednem magamat és kb. 500-600 óra munkából egy év alatt egy külsőre vállalható férfit faragtam magamból. Ők viszont mind elhíztak vagy ránézésre elhízó-félben vannak és valamiért ösztönösen szánalmat / undort érzek ha meglátom őket. Viszont nem értem, hogy miért amikor velük nem volt soha rossz kapcsolatom. Olyan mintha ezt valóban nem irántuk érezném, hanem a régi kövér énem iránt, mintha valamiért magamat látnám bennük. Szerintetek ennek van így értelme?

2022. jan. 18. 14:29
 1/6 anonim válasza:
81%
Csak egy fasz vagy
2022. jan. 18. 14:35
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi.
2022. jan. 18. 14:36
 3/6 anonim ***** válasza:
86%

Parsztosan ez az, amikor valaki elfelejti, hogy honnan jött.

Élet iskolája tantárgy lesz neked szerintem, ha visszahízol, valamiért ápolatlan, elhanyagolt lesz a külsőd, akkor összeáll a kép és lesz egy emberibb hozzáállásod (=lejjebb veszel arcból:) a mások és saját magad gyarlóságához.

2022. jan. 18. 14:38
 4/6 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem ez valami tudatalatti egó becsípődés. Én is mikor lefogytam 30 kilót, utána ha láttam egy kövér embert egyből az ugrott be, hogy fú valamit kezdhetne magával, ha csak nem valami betegség miatt néz így ki.
2022. jan. 18. 14:40
 5/6 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem csak annyi, hogy te tettél valamit ez ellen, tudod neked mennyi munka volt, gondolom büszke is vagy magadra és értékelnéd ha ők sem hagynák el magukat. Plusz látod milyen lennél, lehetnél.
2022. jan. 18. 14:42
 6/6 anonim ***** válasza:

Azt jelenti, hogy még mindig önbizalomhiányos vagy, kisebbségi érzésekkel, és KOMPENZÁLSZ. Hiába a külső változás, a lelkiállapotodat nem sikerült megváltoztatni, még mindig gyengének bénának érzed magad.

Egy kiegyensulyozott magabiztos embernek nincs szüksége arra, hogy másokat lenézen.

2022. jan. 19. 02:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!