Miért gondolja mindenki azt, hogy semmi köze egy idegennek más életéhez, mégis elítélik az öngyilkosságot?
És mondjuk aki nem bírja elviselni, hogy egy ilyen világban kell élnie? Nincs az a pszichológus vagy gyógyszermennyiség, ami el tudná fogadtatni vele, hogy ebben a rendszerben kell élnie úgy, hogy senki sem kérdezte meg vállalja-e, hanem kötelezően szenvednie kell amíg meg nem döglik.
Egy öngyilkos nem hiszem hogy azon gondolkozik hogy mennyire gyáva, ellenkezőleg, a legtöbb embernek nem lenne erre bátorsága.
Kérdező, azért gyáva, mert elmenekül a problémái elől, ahelyett, hogy megoldaná azokat. A pszichológus csak útmutatást ad, nem ő fogja megoldani a beteg problémáját.
Az erős ember szembe néz a félelmeivel, és leküzdi azokat, küzd, hogy jobb élete legyen.
Gondolom, a legtöbbször azért, mert ítélkezniük kell, és saját magukat ezáltal megint különbnek érezhetik, hogy jaj, bezzeg ő nem ilyen hálátlan a sorsáért, bezzeg ő szembe mer nézni a problémákkal, bezzeg ő erős, bezzeg ő gondol a szeretteire, míg a másik csakis önző, hálátlan és gyáva lehet, akinél ő maga, a naaagy hős, csak különb lehet...
Esetleg még vallási okból is elítélheti...
Egyáltalán nem ítélem el az öngyilkosságot, felháborodva meg abszolút nem vagyok.
Viszont ismeretlenül is fáj ha valaki eldobja az életét és igenis szeretnék beleszólni ill. megakadályozni ha erre van módom.
Hogy miért?
Mert aki idáig eljut annak már nincs tisztánlátása a vele történő eseményekre.
Egy beszűkült tudatállapotban van és mindenképpen segítségre szorul.
Eléggé elszomorító hogy az emberek elítélik az öngyilkosságot, de gondolom ez azért lehet mert az egészséges egyed élni akarásával ez összeegyeztethetetlen.
Én nem ítélem el,és nem háborodom fel rajta.Akkor senki vagyok?:)
Inkább csak szomorúnak tartom.Mondjuk nem gondolom,hogy megoldás lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!