Hogyan lehet feldolgozni azt, ha valakinek az apja öngyilkos lesz?
Egyik távolabbi haverom 17 éves... az apja tavalyelőtt karácsonykor öngyilkos lett (fejbelőtte magát). Haver suli után ment haza és ő találta meg az apját.
Akkor a legjobb haverja folyton vele voltak, egy percre sem hagyták magára, tényleg éjjel-nappal mindig valaki volt vele. Persze azóta is vele vannak, de nekem nagyon az tűnt fel hogy mindig többet iszik azóta.
Elejével ő bírta a legjobban, anyja és a tesója is nagyon ki voltak, ő futkosott a nagymamájával intézni a temetést meg mindent.
Aztán azóta ő is és a legjobb haverja is egyre többet isznak. Eleinte csak hétvégente, aztán most már hétköznap is. Egyszer valamiért szóba került a karácsony, akkor azt mondta az az ünnep számára többet nem létezik, hallani sem akar róla, utálja mindennél jobban...
Mindenképpen pszichológus segítségét érdemes igénybe venni ilyen esetben.
Még olvasni is iszonyú volt ezt, nemhogy átélni...
Nézd,szerinted hogy lehet könnyen túl lépni azon,hogy haza mész és vérbe fagyva találod az egyik rokonod?
Fejbe lőtte magát,az egy tócsa vérben fetrengett,nyitott szemmel,nyílt sebbel a fején.
Olyan sokk érte,olyasmit látott amit sosem fog elfelejteni.Akármit tesz,ha ő az apjára fog gondolni már mindig ez a vérbe fagyott kép fog felugrani neki.
Ezt nem nagyon lehet feldolgozni,nem lehet megérteni,és valahogy nem is lehet megbékélni vele.Idő,támasz és egy jó szakember kell neki.
Pszichológus lehet nem árt, bár nem tudom, hogy ilyet fel lehet e bármilyen szakember segítségével dolgozni.
Én is a szenvedély betegségekbe menekülnék szerintem ha hasonlót kellene átélnem.
Itt ket dolog is van. Szulo ongyilkossagat altalaban evtizedekkel kesobb, maskulonben boldog eletet elok sem tudjak feldolgozni, csak tovabblepnek. Ehhez jon egy trauma. Egy szomszed ilyen allapotban megtalalasa is sokkolo lehet.
Csak remelni lehet, hogy ez atmeneti pocsolya, es nem csuszik le vegleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!