Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tehetek a vásárlásmániás,...

Mit tehetek a vásárlásmániás, kacatgyűjtögető apám problémái ellen?

Figyelt kérdés
Amióta apámnak új párja van, gyűjtöget és felhalmoz mindent, bárhova megy pl. rendezvényre, utazásra hazahoz minden kacatot, képeslapot, ingyenes kiadványokat akár többet is minden családtagnak. A falakról lógnak a különféle giccses dísztárgyai, semmitmondó részvételi oklevelek, zászlók, bolhapiacos hülyeségek. Ha leértékelést lát egy boltban, gondolkodás nélkül mindent megvesz. Nem tudom hányszor könyörögtem neki, hogy ne vegyen ruhát, mert nem tudja a méretem/ nagyon ósdi régi stílusú ruhákat vesz. Egyszer eladtam Facebookon keresztül az összes általa adott ruhát, kacatot, mert nem használtam, egy zsákban volt összegyűjtve. Persze ebből hatalmas balhé lett... Tele van pakolva az egész telek, a garázs, a pince a kacatjaival. Évente 1 alkalommal valami rendet csinál de majd csak jó lesz alapon elfogad minden ismerősétől kacatokat... Hozzám költözött a feleségem is, neki is elkezdte a vásárlási mániáját és nem győzzük kidobálni a felesleges kacatokat. Nem akarja megérteni, hogy hiába költ feleslegesen pénzt, vagy kidobjuk vagy eladjuk meg kevesebb pénzért mint ő vette. Kaptam már tippet, hogy pszichológushoz illene küldeni, de arra lennék kíváncsi aki valahogy el tudta magyarázni, megértetni hasonló emberrel, az hogyan tette. Megköszönöm a valaszaitokat.

2021. dec. 30. 16:25
 1/4 anonim ***** válasza:
96%
Addiktológiai tanácsadás lenne jó. Keressétek fel a házidokit.
2021. dec. 30. 16:29
 2/4 anonim ***** válasza:
90%

Gyűjtögetés az durvább, ott ha nem ismeri el a beteg ember hogy márpedig dobálni kell kifelé azt is amit 30 éve kapott ajándéknak esküvőre, de már használhatatlan, méh telepre való szar, akkor nagy a baj.

Sajnos előfordul sok családnál hogy a nagyszülő, szülő felhalmozott szarjait, majd az unoka fogja kidobálni lomtalanításkor.

2021. dec. 30. 16:35
 3/4 anonim ***** válasza:
38%
én is szenvedélyes gyűjtő vagyok, ezzel semmi gond, míg magának okoz örömet az ember és nem másra erőlteti rá a szenvedélyét. én rendben tartom a dolgaimat, nincs nálam szeméthegy. mindent bedobozolok, ami tetszik, az kirakom. mindent szívesen elfogadok, nagyon ritkán dobok ki valamit, eddig a pince, az emeleten 2 szoba és fürdő, a közlekedő egyik oldala, a padlás és a garázspadlás tellett meg. remélem még sok mindent a birtokomban tudhatok
2021. dec. 30. 16:50
 4/4 anonim ***** válasza:
52%
Hisztrionikus.
2021. dec. 30. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!