25 évesen öreg vagyok az egyetemhez, és a nyelv
tanuláshoz?
Figyelt kérdés
Van pár iskolám, és relatíve jól fizető munkahelyem. Nagyon szeretnék diplomát, illetve németül tanulni. Tanultam suliban, tehát az alapok megvannak. Viszont egyik kolléganőm szerint késő már... Nagyon elszomorított, szerinte már fölösleges.
Soha nem vagy öreg. 14 éves koromban jártam a Francia Intézetbe nyelvet tanulni. A csoportban volt egy 70 éves bácsi, aki a 2. világháborúban francia fogságban volt 3 évig. Megtanult franciául. A 70-es években frissítette a tudását, mert vissza akart menni egy turistacsoporttal.
2021. dec. 29. 20:57
3/20 anonim válasza:
Én ott csesztem el, hogy mindig azt hittem öreg vagyok. Senki sem mondta, hogy még változtathatok, csinálhatok dolgokat. Pedig visszatekintve még nagyon fiatal voltam.
Szóval hajrá, még bőven van időd mindenre, nagyon fiatal vagy. Még ha 5 év alatt végzed is el, akkor is megvagy. Ha még szülőknél élsz akkor főleg. Ha nem, akkor akár vissza is lehet költözni, ha levesz terhet rólad. Tiéd még az egész élet...
2021. dec. 29. 20:58
4/20 anonim válasza:
Van, aki 10-16 nyelven beszél. Egész életében tanul. Soha, semmibtanulás nem késő. A nővérem 50 évesen kezdte a főiskolát, beiskolázták a gyermekvédelemnél. Sikeresen elvégezte.
2021. dec. 29. 20:59
5/20 anonim válasza:
A kolléganőd rosszindulatú, mert féltékeny. Tán csak nem teszed függővé egy idegen gonosz véleményétől az életedet?
2021. dec. 29. 21:01
6/20 anonim válasza:
Az első diploma nagyjából 23-24 éves korban. Aztán jön a második, meg harmadik.
Ugye, hogy ha ebbe belegondolsz, akkor simán lehülyézheted a sgfej kolléganődet?
2021. dec. 29. 21:04
7/20 anonim válasza:
Dehogy késő, ne hallgass rá. Sok sikert hozzá :)
2021. dec. 29. 21:11
8/20 anonim válasza:
30 vagyok. Fontolgatom, hogy pár év mulva(!) lehet elkezdtem az egyetemet.
2021. dec. 29. 21:16
9/20 anonim válasza:
41 évesen másodéves vagyok egy egyetemen, és az angolnak is kénytelen leszek nekiugrani...
Ha jól számolom, 46 évesen pont jól fogok tudni angolul...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!