Miért mondják as Y/Z generációra, hogy el vannak szúrva, amikor az 55 felettiek tele vannak nárcisztikus szociopatákkal?
" Egy fiatal sokkal talpraesettebb, most 2021-ben, mint egy technikai analfabéta 50es, "
Ja, azért volt itt olyan kérdés pár napja, hogy az illető azt sem tudja hogyan kell a mindennapi dolgokat intézni :)
Mellesleg nagyanyám már akkor számítógépen dolgozott, mikor én még meg sem születtem.
Ezek a dolgok sokkal inkább személyiség, mint kor függőek. Sok fiatal nagy "technikai tudása" kimerül a mobil nyomogatásában, amit az idősebb generáció fejlesztett ki :D
Egy rokonom egyetemen tanít, műszaki tárgyakat. Van egy-két valóban nagyon értelmes tanítványa, de rengeteg az olyan, akik alap dolgokkal nincsenek tisztában, nem is érti, hogy kerülhettek be az egyetemre és mi lesz velük, ha végeznek.
"Az idősebbek. Minden családban volt egy feleségverő, zabigyerek, abuzív szülő"
Ez nem igaz. Másrészt most is ugyanúgy vannak.
“ Az idősebbek. Minden családban volt egy feleségverő, zabigyerek, abuzív szülő”
Az egész családfámban egy ilyen volt, el is vált tőle nagyanyám rövid úton, annak ellenére, hogy akkoriban az elváltakat kicsit lenézték, főleg a nőket.
A másik ágon a leghangosabb szóváltás is az volt, hogy “az anyádúristenit.” “A te anyáduúristenit.” Vita lezárva.
Persze mindig is voltak aljanépek, szerintem ott most is megy a verés, és régen is ment.
Unalmas ez a mesterségesen gerjesztett egymásnak ugrás.
Mindig is így volt a történelemben. Így volt az 1967-es Ezek a fiatalok című filmebn is. Akárhogy is számolom, azok már 70 felett vannak bőven. A gyereked majd téged fog elmaradott őskövületnek tartani :D :D
FŐleg, ha már fiatalon kezded a sopánkodást :D :D
Hát kérdező! He elolvasod itt a párkapcsolatok téma kérdéseit, nagyon nem az jön le, hogy bármit is javult volna a helyzet. Sőt!
Nárcisztikus szociopatákkal van tele minden, illetve önértékelési zavaros egyedekkel, nagyrészt a social mediának által létrehozott irreális világ miatt.
"Egy fiatal sokkal talpraesettebb, most 2021-ben, mint egy technikai analfabéta 50es, aki retteg mindentől ami digitális."
58 éves vagyok.
Kezdjük ott, hogy egy fiatal már beleszületett az úgynevezett " technikába", tehát érdekes is lenne, ha nem tudná azt kezelni. A mostani, 50 feletti korosztály is kezeli a technika vívmányait - ezek nélkül már szinte semmilyen szinten nem lehet létezni a mindennapokban - , de míg te okostelefonnal a kezedben születtél, ezek az " analfabéta" 50-esek autodidakta módon tanulták meg használni.
Képzeld, nagyon sokan dolgozunk computeren, utalunk online, vásárolunk neten, használjuk a social médiát, letöltünk és használunk különféle applikációkat, kommunikálunk messengeren, viberen whatsappon stb.
Az pedig kérdező, hogy valaki nárcisztikus szociopata, egyáltalán nem korfüggő. Minden korosztályban vannak gyenge elemek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!