Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi értelme van az életnek?

Mi értelme van az életnek?

Figyelt kérdés

Folyton levetítem magam előtt azokat a dolgokat, amiknek örülök, de egyszerűen értelmetlen az élet. Ha pedig mégis találnék értelmet, akkor félteni kezdeném azt, és akkor a haláltól rettegnék.

10+ pszichológusnál jártam már életem során. Próbálkoztam én életcélokkal, szerelemmel, családdal (mármint bennük bíztam) de nem ment, kudarcba fulladt még a legvégső menedékem is.

Egy normális (értsd: empatikus) pszichológushoz nem volt szerencsém, akár tb-ra ment, akár saját számlára. Folyamatosan az órájukat lesték, már szinte én kérdeztem volna meg őket egyenként, hogy mégis miért néznek az órára minden 2. percben, honnan e kényszercselekvés?

Mégis én ültem ott a székben, minden követ megmozgatva, hogy az öngyilkossági gondolataimat elhessegessem. De nem ment.

Mikor bekerültem a pszichiátriára a ....... kísérletem után, nagyon aranyos pszichiáterek / pszichológusok vontak kérdőre, láttam rajtuk az aggodalmat és hogy érdekli őket a sorsom. Nekik hajlandó voltam elmondani hogy mi a legfőbb problémám, az élet értelmetlenségét és az emberek közti folyamatos viszályt. Másfél órán keresztül mondtam a magamét, erre csak annyit láttam, hogy a doktornő nagyokat sóhajtozik, könnyes szemmel csak annyit mond, hogy gyógyszeres kezelés szükséges. Bumm. Ott elvált, hogy mit gondolnak az egészről: hogy én ilyen vagyok, és hogy nem öli ki semmilyen terápia.

Szedették velem a gyógyszereket 3 évig, persze kétszer le kellett cserélnem, ugyanis egészségügyi problémáim adódtak belőle, (nem csoda) végül úgy látták, hogy rendben vagyok, de csak annyi változás történt hogy már nem bíztam bennük és nem meséltem magamról.

Nekem a gyógyszer nem segítség. A megértés, a kommunikáció lett volna az. De most már annak sem látom értelmét.

Minden egyes nap az élet értelmén töröm a fejemet és minden egyes alkalommal arra jutok, hogy egyszerűen nem létezik válasz. Meg akarok halni.

2021. dec. 23. 22:59
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Próbáld ki a francia idegenlégiót, az minden tekintetben rendbe tesz. Ha nagyon halni akarsz utána is, akkor lesz rá lehetőség. Ha nem, akkor mwggyógyít. És ha vállalod a +5 évet, akkor még nyugdíjad is lesz a végén, akármennyi idős is vagy. Vágj bele! 👍
2022. jan. 2. 20:08
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Erről szól a filozófia, az összes irodalom. 😁
2022. jan. 3. 04:28
 23/30 A kérdező kommentje:

22# Mind a kettő a szenvedélyem...

Beleásom magamat a témába, fuldoklom benne, majd láttatom az emberekkel a kínt. Azonosulnak vele... De attól még szenvedek.

Lehet ez az én végzetem. Bár még mindig jobb, mint meghalni tétlenül, nevetve, nyomot sem hagyva.

Hiszen az sem lenne jó, mert életben vagyok akkor is. Mi lenne jó nekem? Nem tudom... Semmit sem tudok.

2022. jan. 3. 07:10
 24/30 anonim ***** válasza:
És a légiót nem próbálod ki?
2022. jan. 4. 07:49
 25/30 A kérdező kommentje:
24# Remélem nem komoly a kérdés.
2022. jan. 4. 09:46
 26/30 anonim ***** válasza:
66%
Csak arra próbált reflektálni, hogy kezdhetnél magaddal valamit.
2022. jan. 4. 15:25
 27/30 anonim ***** válasza:
49%

24-es vagyok.

Sajnos az, hogy azt írod, hogy ez sem jó, meg az sem jó, meg ez a te sorsod, stb, ezek mind nem segítenek neked.

Ha valami gyökeresen mást próbálnál ki, az lehet, hogy segítene.

Persze ha nem akarod igazából, hogy valami történjen, akkor maradhatsz abban a helyzetben, ahol vagy. Csak akkor meg a kérdést nem értem, hogy minek írtad ki. Nem lesz könnyű út, könnyű megoldás, ezt már látod te is. Nehezet meg nem akarsz elfogadni, akkor mit szeretnél valójában?

Megerősítést, hogy ez a te sorsod?

Igen, akkor ez, ha nem lépsz. Ha jól elvagy ebben a helyzetedben, akkor sincs gond, te életed, úgy alakitod, ahogy akarod 😏

2022. jan. 5. 17:43
 28/30 A kérdező kommentje:
3 év után sem változott semmi, ezért emeltem ki a kérdést.
dec. 24. 07:52
 29/30 anonim válasza:
0%

Íme az élet értelme.

Javaslom,hogy figyelmesen olvasd el,majd gondolkodj el mélyen rajta!

Prédikátor 12:13

Összefoglalva tehát a végkövetkeztetés ez: Mélységesen tiszteld az igaz Istent, és tartsd meg a parancsait, mert ez az ember legfőbb kötelessége.

János 17:3

Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust.

dec. 24. 22:11
 30/30 anonim ***** válasza:

Probald ki a meditaciot meg a hipnozist az minden szarbol kihuz

Az a baj hogy az ego annyira elhatalmasodott rajtad hogy teljesen a rabszolgája lettél

Le kell bontanod az egodat

dec. 25. 07:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!