Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi értelme van az életnek?

Mi értelme van az életnek?

Figyelt kérdés

Folyton levetítem magam előtt azokat a dolgokat, amiknek örülök, de egyszerűen értelmetlen az élet. Ha pedig mégis találnék értelmet, akkor félteni kezdeném azt, és akkor a haláltól rettegnék.

10+ pszichológusnál jártam már életem során. Próbálkoztam én életcélokkal, szerelemmel, családdal (mármint bennük bíztam) de nem ment, kudarcba fulladt még a legvégső menedékem is.

Egy normális (értsd: empatikus) pszichológushoz nem volt szerencsém, akár tb-ra ment, akár saját számlára. Folyamatosan az órájukat lesték, már szinte én kérdeztem volna meg őket egyenként, hogy mégis miért néznek az órára minden 2. percben, honnan e kényszercselekvés?

Mégis én ültem ott a székben, minden követ megmozgatva, hogy az öngyilkossági gondolataimat elhessegessem. De nem ment.

Mikor bekerültem a pszichiátriára a ....... kísérletem után, nagyon aranyos pszichiáterek / pszichológusok vontak kérdőre, láttam rajtuk az aggodalmat és hogy érdekli őket a sorsom. Nekik hajlandó voltam elmondani hogy mi a legfőbb problémám, az élet értelmetlenségét és az emberek közti folyamatos viszályt. Másfél órán keresztül mondtam a magamét, erre csak annyit láttam, hogy a doktornő nagyokat sóhajtozik, könnyes szemmel csak annyit mond, hogy gyógyszeres kezelés szükséges. Bumm. Ott elvált, hogy mit gondolnak az egészről: hogy én ilyen vagyok, és hogy nem öli ki semmilyen terápia.

Szedették velem a gyógyszereket 3 évig, persze kétszer le kellett cserélnem, ugyanis egészségügyi problémáim adódtak belőle, (nem csoda) végül úgy látták, hogy rendben vagyok, de csak annyi változás történt hogy már nem bíztam bennük és nem meséltem magamról.

Nekem a gyógyszer nem segítség. A megértés, a kommunikáció lett volna az. De most már annak sem látom értelmét.

Minden egyes nap az élet értelmén töröm a fejemet és minden egyes alkalommal arra jutok, hogy egyszerűen nem létezik válasz. Meg akarok halni.

2021. dec. 23. 22:59
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Az életnek elég sok és igen szerteágazó értelme lehet, neked csak annyi a dolgod hogy keress egyet ami neked megfelel.

A pszichológus nem mágus csak akkor tud segiteni ha te is akarod, és ha akarod utána még nehezebb és még több munkád van mint előtte mivel a rossz berögződött viselkedés és gondolkodás mintáidat meg kell változtatnod, szembe kell nézned magaddal és a saját hibáiddal. Akkor vége lesz és nem tarthatod fent a kellemes önmarcangoló és másokat hibáztatható világodat. Majd ezt új az állapotot fenntartani, szintén egy folyamatos munka mely később könnyebb lesz valamivel. A pszichológusok ebben segitenek, megkeresni ezeket a hibas pontokat és tanácsot adnak benne hogyan tudod kijavítani.

A legisebb változásért is neked kell tenni.

2021. dec. 23. 23:30
 12/27 A kérdező kommentje:

11# Nem tudom pontosan mit értesz az alatt, hogy nekem kell tenni érte.

Annyi dolgot kipróbáltam, ahogy az egyik válaszoló is mondta, beiktattam a sok zöldséget, gyümölcsöt az étrendembe, meg volt egy elhatározásom, hogy minden nap reggel / délelőtt elmegyek a város másik végébe (van ott egy kisebb erdő) csakhogy meglegyen a napi 10 kilométer mozgás. Ott az erdőben majdnem minden nap leülök egy padra és a sírás kerülget. Néha sírok is, máskor már ahhoz sincs erőm. Természetbarát vagyok, szeretem nézni a fákat is, de jobb lenne ha sötétbe borulna inkább az egész világ hogy még azt se kelljen látnom.

De akárhogy is élek, jelentéktelen, tudom ha nem rágódom rajta akkor is az, de nem is ezen van a hangsúly, hanem hogy élni nincs kedvem. Az alap, ami a legjobban aggaszt, hogy élek.

Egész nap fura érzésem van, mintha álmodnék, és meg vannak fakulva a tárgyak, érzem hogy ez nem a valóság. Egyébként nem érdekel hogy álmodom vagy sem, mert mindenképpen benne vagyok ebben a valamiben és ez aggaszt a legjobban.

2021. dec. 24. 03:52
 13/27 anonim ***** válasza:
0%

Az értelme!

Felkészülés az örökkévalóságra!

2021. dec. 24. 04:10
 14/27 anonim ***** válasza:
0%
Neked kene h ertelmet adj neki.. senkise fogja helyetted megoldani a gondokat 🤷‍♂️
2021. dec. 24. 11:25
 15/27 anonim ***** válasza:
Semmi no jó úgya!
2021. dec. 24. 11:27
 16/27 anonim ***** válasza:
40%

Kérdező, én megértelek. Azok, akik azt írják, hogy keress értelmet, használd ki az életet, foglalkozz azzal, ami boldoggá tesz...

Semmi nem tesz azzá minket! Ha most helyben az ölembe hullana 5 milliárd forint, valszeg odaadnám a családtagjaimnak meg pár rászorulónak, aztán ugyanúgy megpróbálnám kinyírni magam. Materiális dolgok nem hoznak örömöt. Barátok se, kapcsolat se, állatok is csak egy rövid ideig. A gyógyszer elnémítja egy ideig, de ugyanúgy nincsenek céljaink, hobbijaink, semmi örömforrásunk.

Ez van. Ha egyszer ebbe az állapotba kerülsz, innen már nehéz kikúszni. Többségünk nem is akar. Olyan színtű apátiát érzünk, hogy az se érdekelne, ha holnapra az egész bolygó megsemmisülne. Ez nem az a fajta depresszió, hogy úgy érezzük, senki se szeret, vagy most szakítottunk valakivel, netán meghalt egy szerettünk, ez jóval rosszabb, mert idővel sem múlik el és a probléma gyökere se orvosolható.

2021. dec. 24. 11:35
 17/27 anonim ***** válasza:
12%
Ha nem erdekelne titeket h igy vagytok meg valtoztatni akarnatok nem itt nyavajognatok minden 3.kerdesbe h mennyire egyedul vagytok meg nincs ertelme az eletnek. Nem egy ferfias hozzaallas...
2021. dec. 24. 12:39
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Én is így voltam vele, ezt úgy hívják depresszió. Folytasd a jó étkezést és a sportot, ez a kettő nagyon fontos. Emellett olvashatsz ilyen dolgokról, filozofiáról, tudományról, pszichológiarol a témában. Előttünk már számtalan generáció talált ezekre a nagyon specifikusnak tűnő problémára megoldást. Nekem egy hosszú idő után lassan magától megváltozott, és újra visszatért belém az életösztön. Alakíts ki rutinokat, és ragaszkodj hozzájuk, de olyan rutinokat, amiknek az értelmét is látod, lehetnek kis célok is. Sok sikert.
2021. dec. 25. 23:49
 19/27 anonim ***** válasza:
49%
A jóakarás, szeretet!
2021. dec. 26. 02:29
 20/27 A kérdező kommentje:

18# Neked hány év kellett, hogy elmúljon ez az érzés?

És ha ez nem is depresszió, hanem tényleg ez vagyok én?

Sosem lehet tudni. Amiket leírtál, rutinok, olvasgatás a témában, mozgás, étkezés, máshogy nem is tudnék élni, de rám valami sokkal nagyobb erő hat, amit semmivel sem lehet legyűrni.

2021. dec. 26. 09:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!