Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért akarnak az emberek...

Miért akarnak az emberek ennyire szélsőségesen megfelelni a biológiai nemüknek? (például, a férfi egyből szélsőségesen férfias akar lenni, a nő meg szélsőségesen meg akar felelni a női sztereotípiáknak)

Figyelt kérdés

Például, nő csak női termékeket vesz, férfi meg csak olyat amit férfiaknak javasolnak, pedig a legtöbb termék összetételében azért akkora különbségek nincsenek (például bőrápolás terén). Egyszerűen képtelen vagyok megérteni miért fontos az embereknek hogy a biológiai nemüknek megfelelően kategóriázzák be őket, és egyből ezzel azonos tulajdonságokkal is felruházzák, amit esélyes hogy nem is birtokolnak alapvetően.

Ott vannak még a nemek szerinti elvárások is. Férfi legyen lovagias, érzelmeinek nulla jelét sem adva, de azért néha sírhatna is, de csak ha a nő éppen szeretné, de a számlát is mindig ő fizesse, mert miért ne (bár hogy az ajtó kinyitástól, és a kabát felsegítéstől miért lenne bárki lovagias, alapvetően abszurd, eleve ki kezdte el ezt a badarságot, és miért?) legyen egyből viszont olyan amilyet a nő éppen akar, meg ne is mert az már papucs. Ez igaz a nőkre is, de minek cifrázni, a köztudatban élnek a hasonló marhaságok, hogy ez a nemed, viseld a következményeit...

Aki ezt éli át, hogy mindenféleképpen meg akar felelni a születési nemének támasztott elvárásoknak, meg tudná nekem magyarázni, hogy miért?

(Bocsánat ha az egész kérdésem böszmeség lenne, ettől függetlenül tényleg érdekel maga a jelenség, ezért kérdezem meg itt, hogy bár virtuálisan, de azért különböző véleményeket olvashassak a témával kapcsolatban).

2021. dec. 22. 23:20
1 2
 11/11 Dzsoki ***** válasza:
Kedves kérdező!Ez bizony,nincs mindig így!Egy kerékpár esetében,egy kis festékhibát,nem feltétlenül kell festékkel pótolni!Körömlakkal is megoldható.Esetleg kettővel,hogy kijöjjön a szín.A körömlakkból,ilyen esetben,tökéletes,az eredeti kínai.Az meg piacon van.Vagyis,én,mint férfi,vettem körömlakkot,esetleg kettőt.Továbbá,mindennapos dolog,hogy amikor ketten vásárolnak élelmiszert,akkor a nő fizet,a férfi pakol.Vagyis,NEM akarnak az emberek,szélsőségesen megfelelni a nemüknek.
2021. dec. 25. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!