Magyarországon még működik azaz alapelv, hogy az Autós utálja a motorost, a Motoros utálja az autóst?
A motorosok szerintem nem zavarók, csak ha lassan mennek, vagy szabálytalanul előznek, de ez autósokra is igaz.
Én kerékpáros + autós vagyok, de kerèkpárosként rettegek az utakon menni, főleg mert a sok nagyokos autós 20 centi távolságra előz, mert vérében van a vezetés.
Autózáskor pedig nem bírom a kerékpárosokat, mert nagyon lassúak, ès nehéz őket megelőzni.
Kedves kérdező!
Igen, Magyarországon még mindig működik ez a szép alapelv. Úgy is mondhatnám, ez népi hagyomány nálunk.
De általánosítanám: az autós utálja a biciklist is, és viszont. A személyautós utálja a buszt és a teherautót, általában véve minden nagyobb és lassabb járművet is.
Az autósok nem homogének, egyes típusok "menő"-nek számítanak. Aki ebben ül, annál alapelv, hogy utálja a kicsi és gyengébb autóval közlekedőket, valamint a Suzukisokat is, már csak hagyománytiszteletből is (pedig a mai Suzukik nem kisebbek, mint mondjuk egy Honda Civic).
Nem mindenki tartja be ezt az alapelvet, de elég sokan ahhoz, hogy rendszeresen találkozz velük.
Ugyanakkor nemcsak a közlekedésben, hanem gyakorlatilag a társadalom minden rétegződésében megvan ez az utálat (fiatalok - idősek, kisgyerekesek - gyermektelenek, férfiak - nők, alkalmazottak - vállalkozók, fizikai dolgozók - irodai dolgozók stb.)
Miért az autós nem utálja az autóst?
Sok az ember, kevés a hely. Azt utálja az autós, aki feltartja.
Persze van aki 50 nél is menne 80 al és utál mindenkit, de az más kategória.
Ez van, legtöbb helyen túlzsúfoltság van, és szinte lehetetlen előzés.
Sok helyen meg hiába 2 irányú út, ha 2 autó se fér el egymás mellett + biciklis is, meg parkoló autók tükrei. Káosz. Káosz van mindenhol. Nem ennyi autóra vannak a falvak és városok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!