Valóban csak a szegény emberek esznek zacskós levest?
Nem vagyok szegény, főtt étel is van itthon mindig, de néha kedvem van egy knorr krémlevest melegíteni és jól esik bekuckózva elszürcsölni.
Kínai tésztás zacskós levest is csinálok 1-2 hetente, mert a garnélásnak nagyon szeretem az ízét.
Már miért csak ők ennék?
Imadom a bögrés leveseket :D Es nincs naj különbség zacsis és bögrés között. Kempingezéskor (egen, ez nem csak a csórók hobbija, mi lakókocsizunk) rendszeresen beverek egy zacsis levest, mert jól esik ;)
Olvasnivaló.... Más esetben is bemásoltam már az alábbi részleteket, sajnos az egész cikk nem elérhető.
Molnár B. Tamás - Bittera Dóra: Aromapróféták
...
....
Civilizált világunk hemzseg a drogfüggő állatoktól, amelyeket senki sem gyógyít. A dílereket sem körözik. A kutyák és a macskák, haszonállatok tömegei élnek műaromamámorban a legismertebb tápszereknek köszönhetően. A nagyipari tápkeverékek kellemetlen alapízét ugyanis száz meg száz aromatrükkel fedik el a gyártók, másképp az állat hovatovább nem venné észre, hogy táplálékkal áll szemben.
Az aromaipar „friss, fűszernövényes szénára” emlékeztető ízt ajánl például a marháknak (HerbaromL), „harmonikus, vaníliás-tejes ízvilágot” a sertéseknek (NectaromP). A csont- és halliszt mellékízének kasírozására állítólag a MastaromP egészen kiváló. Jószághizlaláshoz gyakran használnak mesterséges édesítőszert, mert ez – más szubsztanciapótlókhoz hasonlóan – azt üzeni az emésztőrendszernek, hogy készüljön fel dús szénhidrátok, zsírok, egyebek emésztésére. Amikor a szervezet az ígértnél szegényesebb tápot kap, vagyis becsapták, a fölöslegesen termelt nedvek kielégületlenséget, savasodást, pszeudoéhséget okoznak. Az emlős még több tápot kér, hisztérikus éhsége támad, elégedetlenség vesz rajta erőt. Így lesz szenvedélybeteg a hízósertés: egyre több műtápot kér, függővé válik, természetellenesen felpumpálódik.
Hasonló folyamatok mennek végbe akkor, amikor egy főemlős „lájtos” termékeket, aluljáró-pogácsát, gyümölcsjoghurtot, zacskós levest fogyaszt, esetleg az ismert gyorséttermekbe jár. Epres joghurtjába fűrészporból készül a növényi eredetű aroma (alkohol, víz és más adalékok hozzáadásával). A világ egyik legdrágább fűszerével, a vaníliarúddal díszített fagylaltosdobozból vanilines fagylaltot kap, mely aromát a papírgyártás melléktermékéből állítják elő. A négyadagos zacskós leves két gramm dehidratált húsgranulátumot („száraztyúkot” tartalmaz, ami hét gramm tyúkhúsnak („nedves tyúknak” felel meg. Mivel ennyi húsból senki sem főzhet négy emberre tyúklevest, számos adalékra van szükség. A vegyészek nem is levesnek, hanem „hasonló oldatnak” nevezik.
........
........
Világszerte nő, nálunk meg kétségbeejtő arányokat ölt az ipari készítmények fogyasztása a háztartásokban és az éttermekben.
„Korszerű rágóanyagnak” nevezte el ezt a fajta ételt Jürgen Dollase, a Frankfurter Allgemeine szakírója: ha ehhez valaki túlzottan hozzászokik, az igazi ételt idegennek fogja érezni, ízlése infantilizálódik, ami persze fontos előfeltétele az engedelmes fogyasztói tömeg előállításának.
..........
.........
Az emlősnek létfenntartó ösztöne az ízlelés: így tudja megkülönböztetni a táplálékot a nem tápláléktól. Az alig vagy nem táplálékkal „dezinformált” ember viszont elveszti az iránytűt: nem tudja többé, mi az igazi és mi a hamis. Megszokja az értéktelent, sőt megszereti, ragaszkodni kezd hozzá, hagyományként kezdi ápolni, s ezzel lassú, de biztos önpusztításba kezd. Ez a gasztronómiai Stockholm-szindróma.
Én pl ízre szeretem is ezeket a csípősebb leveseket. Volt időszak amikor fogászati kezelés álltam és sokszor fájt a fogam és ezeket ettem, mert megpuhul forró vízben. A régi munkahelyen mindig beszóltak érte. Sokkal elittebb hely volt. Érdekes itt a jelenlegin is vannak akik eszik és nem kötnek bele a másikba hogy megint ezt eszed?
Én nem ítélem aki ezt eszi. Vkinek íz miatt jó, vkinek azért, mert olcsó vkinek meg gyorsan elkészíthető 😊
Jaj, emlékszem mikor lett az osztálynak vízforralója a teremben tea készítéséhez. Egyik lány osztálytársam odaállított egy zacskóslevessel hogy forral hozzá vizet. A többiek nevettek, meg próbáltak elhatárolódni az egésztől, mondván "te komolyan zacskóslevest hoztál"...
Ott játszották, mintha ők nem is ennének olyat, aztán szépen lassan mind elkezdett hozni magával. Az év vége fele már minden nap szünetekben együtt kajálták a levesüket, meg órán odatették a vizet hogy szünetre már zabálhassanak😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!