Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tényleg igaz, hogy a mai...

Tényleg igaz, hogy a mai fiatalokat nem érdekli, hogy autójuk legyen?

Figyelt kérdés
20-30 évvel ezelőtt már alig vártuk, hogy betöltsük a 17. életévünket, hogy letehessük a jogsit. Aztán minden erővel azon voltunk, hogy ki-ki anyagi körülményeihez képest, de valamilyen autónk legyen. Hogy vezethessük, élvezzük a szabad jövés-menést, hobbi volt ápolni, bütykölni, szerelni, stb. A minap olvasom, hogy a mai felnövekvő generáció jóval kevésbé érdeklődik az autózás, a saját autó birtoklás iránt. Nem célom pálcát törni se pro se kontra, de érdekelne, hogy akkor ma mégis mi motivál mondjuk egy tinédzser fiút? Ha jogsit nem akar. Motorozni nem akar, autót vezetni nem akar. A mi időnkben ezek annyira összeforrtak a férfilét esszenciájával. Láttam is egy kissé karikatúra képet. Első fotón két bőrruhás, szakállas, tökös férfi motorozik egy-egy chopper motoron, majd a másikon két ilyen kis csupasz fiúka, mezítlábas papucsban áll át rolleren. És ilyen "férfiak akkor és férfiak most" címe van. De mondom, nem veszekedéseket akarok provokálni, csak csodálkozom.

2021. nov. 28. 15:56
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:
30-as, ez hülyeség. Ha már használunk szleng szavakat, használjuk helyesen. Önmagában csak azért titulálni valakit egy korcsoportba, mert más a véleménye, mint az aktuális, fősodor által elvárt narratívák, elég balga dolog.
2021. dec. 1. 03:06
 32/39 anonim ***** válasza:

Az, de most még is ez a divat. Annyi helyen lehet látni ezt a boomerezést, és nincs semmi logika mögötte.

Szerintem ők maguk sem tudnák pontosan meghatározni, hogy mikor és miért használják, csak ha valaki más véleményen van és nem illik a modern felfogásukba akkor az.

2021. dec. 1. 08:22
 33/39 A kérdező kommentje:
Egyre inkább érzek egy szellemi erőszakosságot, aki nem fúj velük mindenben egy követ, nem bólogat mindenhez kritika nélkül, az mindjárt boomer :O
2021. dec. 1. 17:52
 34/39 anonim ***** válasza:
Hát ezt mindenki döntse el maga, van aki egész nap dolgozik hogy legyen pénze, túlóra minden és nekik áll feljebb hogy hogy képzelem azt hogy én nem túlórázok, meg ez nem is élet így amit én csinálok. Oké éljenek szépen a munkahelyükön, engem pedig hagyjanak békén és hagy szórakozzak és hagy élvezzem a hobbimat, amíg ők ÉLNEK a túlórájukban.
2021. dec. 1. 17:58
 35/39 A kérdező kommentje:
34-es, ez teljesen korrekt, mindenki úgy éli az életét, ahogy neki tetszik, vagy ahogy jónak látja. Nekem csak az bazzsa ki a biztit, amikor az eltérő vélemény miatt egyből megy a címkézés. Szóval, ha tőlem azt várják, hogy toleránsul álljak hozzá az elképzelésükhöz, akkor az minimum, hogy oda-vissza viszonos.
2021. dec. 1. 18:14
 36/39 anonim ***** válasza:
100%
25. Persze, nálam se érti meg senki, miért nem megyek egyetemre a szakmámból, de első sorban kihalási alapon megy, másodszor meg anyagilag és szabadidőbe biztos hogy megéri a több év felsőoktatás, hogy utána 10-20k vel többet keressek?
2021. dec. 1. 18:22
 37/39 anonim ***** válasza:

Nálunk gimiben elég jó módúak voltak a fiatalok családjai, így rajtam és 2 személyen kívül mindenkinek lett jogsija.

Én 5x megbuktam, azóta eltelt 5 év és nem mentem PÁV-ra, szüleim azt mondták bezárt a bazár, nem tudnak többet támogatni a jogsi megszerzésében. Apa azt mondta, hogy vett volna nekem egy kocsit szívesen, de így alakult.

Szerettem vezetni, élvezetes nagyon. Bár autóban ülni csak úgy valaki mellett még jobb. XD Nem hiszem, hogy alkalmas vagyok erre a feladatra, félelmetes mennyi idióta van az utakon. Az utolsó vizsgámon is egy szabálytalan barom miatt buktam meg, nem kezeltem jól a helyzetet és én is szabálytalanul jártam el. Azt mondta a vizsgabiztos az ilyen szitukat az életben is kezelni kell, balesetet okozhattam volna. Úgyhogy sajnos ez elvette a kedvem tőle.

De szerencsére nagyvárosban nincs károm belőle, mindenhova eljutok tömegközlekedéssel, gyalog, bicajjal. :D

Ha majd szeretnék gyereket, azért szükség lesz autóra, nagyon nem könnyű pici gyerekkel tömegközlekedni (nem is látok erre sok kisgyereket buszon), úgyhogy legalább a páromnak szeretném, ha lenne. Én megértek mindenkit, aki nem tartja fontosnak, de azért egy család fenntartásához nem árt az autó adta kényelem és szabadság. Pl: egy gyerek nem fog óra 15 percre elkészülni a busz indulásáig, ha épp rájön a hiszti stb. Nagybevásárlást is elég nehéz csinálni, én is mindig málhás csacsi vagyok a buszon, de máshogy nem megy.

Úgyhogy igen, néha jól jönne egy autó, de én nem mernék vezetni és igazából pénzem sincs rá. Nem tudok félretenni a fizetésemből, ezt a szüleim is tudják, úgyhogy már most megkaptam az "örökségem", vagyis egy lakást, szóval van miért hálásnak lennem, tényleg.

Sajnos rengeteg fiatalnak elképzelhetetlen egy lakás, főleg, ha annyit keresnek, mint most én. ez nagyon szomorú szerintem. :( Vagy tud a szülő hátteret biztosítani, vagy 3x is át kell gondolni, hogy válasszon-e a fiatal olyan szakmát, mint a tanári, mert 1,5 év munkaviszony után tényleg reménytelennek tartom ezt (és sok más szakmát is, sajnos).

2022. jan. 22. 22:45
 38/39 anonim ***** válasza:
100%

Hogy miiii?

Én motorozok, ma is verettem haverokkal, kawasaki zx6r sportmocim van, nem kell általánosítani....

Engem meg a kütyük nem érdekelnek ennnyike.

24F

2022. máj. 30. 20:56
 39/39 A kérdező kommentje:
38! Hatalmas LIKE ;)
2022. máj. 31. 11:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!