Amióta egyéni vállalkozó vagyok (3 éve), szerintem
egyben alkoholista is. Hogy álljam meg, hogy ne igyak?
Nagyon jó, hogy beismered, hogy problémád van, már ez is egy óriási lépés.
Most már online AA gyűlések vannak, nagyon jót tenne, ha részt vennél. Minden nap találsz online gyűlést, nem kell odamenned, teljesen anonim módon részt vehetsz.
2021. nov. 23. 15:04
2021. nov. 23. 15:08
Illetve ha nem pasira vágysz (kiindulva abból is, hogy mikor "pörögtél" vállalkozásba kezdtél (ami elég férfias) és nem mondjuk lakás-csinosításba, kertészkedésbe) akkor azt ne félj beismerni magadnak és tenni lépéseket az ügyben, hogy megtaláld azt a párt aki számodra megfelelő.
Ne azzal foglalkozz mit szólnak a faluban (15 ezres kisváros tekinthető annak is).
2021. nov. 23. 15:09
14/29 A kérdező kommentje:
Itt nincs olyan, hogy anonimitás, így nem tudok elmenni AA gyűlésre és nem is vagyok túl extrovertált.... Pasira nem vágyom, nagyon rossz kapcsolataim voltak, gyermekre sem. Egyedül a családom tartja bennem a lelket, ami miatt van értelme dolgoznom. Próbálnék társasági életet élni, de nagyon nem érzem magam jól tőle, teljesen leszívja az energiáim. Egy jó pszichiáter vagy pszichológus biztos jó lenne, csak legalább már 5-nél voltam és belefáradtam. Anyagilag is húzós, 15-20 ezer Ft 30-40 perc beszélgetés és lelkileg is nehéz kitárulkozni egy idegennek.
2021. nov. 23. 15:23
Xarok a pszichológusok... Hát nem lep meg. Olyan divatszakma lett mint a jogász.
2021. nov. 23. 15:24
17/29 A kérdező kommentje:
3 hosszabb párkapcsolatom volt (2-3 év), mindben tönkrementem idegileg, mentálisan, testileg (meghíztam a végére, majd szakitás után visszafogytam). Nem merek új kapcsolatot kezdeni, mert nagyon számítok a másik félre és a mai világban nem tudja kb senki megadni azt, ami a feltétlen bizalomhoz kell. Ezért is mondtam le már 2 éve arról, hogy valaha gyerekem legyen.
Mit szeretsz az ivásban? Az ízét? A hatását? Mi hiányzik, mikor nem iszol?
2021. nov. 23. 15:39
19/29 A kérdező kommentje:
Az ízét nem, csak a hatását, ezért is szoktam minimum 4 sört inni. Sajnos gyakran van, hogy ezután elmegyek venni még további 4-8 db-ot, hogy teljesen kikapcsoljak.
Amikor nem iszok nem tudom meghatározni mi hiányzik. Talán nincs kellő önsmeretem, miközben legalább 10 könyvet elolvastam és gondolkodom sokat is rajta. Talán magányos vagyok, de nem vágyok társaságra, úgyhogy nehéz meghatározni. Nagyon sok férfi próbálkozik nálam, de nem szoktam válaszolni csak családtagoknak messengeren. Tehát lehetne, de nem szeretnél ismerkedni sem.
Hmm... Így sajnos kicsit nehezebb a helyzet. Amellett, hogy érdemes lenne keresned egy szakembert, érdemes lenne szerintem az életedbe valami olyan elfoglaltság, ami kellően lefáraszt, lenyugtat. Nekem voltak rövid ideig ilyen problémáim (nekem az íze is kellett, amire a jó savanyú gyümölcslevek jelentettek alternatívát), illetve a sport adta meg azt a hatást, amit benne kerestem.
2021. nov. 23. 15:57
Kapcsolódó kérdések: