Amióta egyéni vállalkozó vagyok (3 éve), szerintem egyben alkoholista is. Hogy álljam meg, hogy ne igyak?
Kell találnod valami olyan elfoglaltságot ami leköt és örömmel csinálod.
A függőség valójában valaminek a hiánya miatt alakul ki. Arra kell rájönni mi az ami hiányzik és ezt az űrt betölteni (ha magával a hiány tárgyával nem lehet akkor) kevésbé káros dolgokkal.
Keress a sörözés helyett valami más elfoglaltságot, olyat amit szeretsz és ami leköti a figyelmed.
Én 15 év után nemrég szoktam le a cigiről, nekem a fenti tanács segített.
Remélem neked is sikerül! :)
Erő kérdése. Csökkented a mennyiséget, mivel baromi sok, és kitűzöd, pl csak 6 után iszol és ehhez tartod magad. Csökkented a mennyiséget, megiszol max 8-at, idővel már csak 6-ot. És csökkented.
Vagy ha elég erős vagy, egyik pillanatról a másikra is eldöntöd hogy nem iszol de erre csak nagyon kevesek képesek.
Eljárhatsz AA gyűlésekre is.
És valóban sokat segítene az is, ha minden nap kimozdulnál. Attól még, hogy nem kell munka helyre bejárnod, még nem szabadna bezárkóznod. Ne csak akkor mozdulj ki, amikor boltba mész, vagy haverokkal talalkozol. Tűzz ki egy célt, hogy minden nap, x-y ideig kimész sétálni, vagy múzeumba vagy színházba vagy akárhova.
Egy kutya is sokat segíthet, nem kell kifejezetten terápiás kutya, egy sima kiskedvenc is ki fog mozdítani mert sétálni kell vele, foglalkozni kell vele, elmehetsz kirándulni amit a kutya élvezni fog.
Remélem segítettem és mihamarabb változik a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!