Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehet leszokni a zugivásról?

Hogy lehet leszokni a zugivásról?

Figyelt kérdés
Már évek óta küzdök alkohol problémákkal. Korán reggel iszom, és délután, mikor hazaértem munkából. Munkahelyen soha, ott próbálok normálisan viselkedni. Rengetegszer próbáltam leszokni, de sosem sikerült semmilyen módszerrel. Végül mégis inni kezdek mindig. Én csak sört szoktam inni (de abból elég sokat), így kövér is vagyok. Szerintetek mit kéne tennem? Egyszerűen ha nem tartom be a rutinomat, és nem kezdek el inni, akkor sóvárgok, depis leszek és minden bajom van. 27 éves vagyok, férfi, természetesen egyedülálló emiatt és egyedül is élek. Ismerkedni nem szoktam, és barátkozni sem. Bármi tanács?

2021. nov. 22. 14:19
 1/5 anonim ***** válasza:
91%

Igyál nyíltan, de keveset.

"Bárhol ihatsz, csak ne rejtőzz el soha. Ha elrejtőzöl, olyan leszel, mint annak a nőnek a combja, aki ingét még a nászéjszakáján se vetette le. Sunyi, vaksi és geil leszel. Bárhol ihatsz, de mindenütt légy öntudatos és szemérmes, mert a kettő egy. Nyáron igyál a kertben, a fa alatt, vagy a verandán, ha nagy a forróság, a hűs szobában, vagy a pincében. Légy gondtalan. Nem szabad a homályban élni. Mindig mondd: most bort iszom. Ne tagadd le magad előtt, s akkor nem lesz baj. Ne légy olyan, mint a pietista vagy a puritán, aki zabál, s közben azt mondja: nem eszem, nem eszem. Mindazt, amihez kedved van, tedd meg. Ne tagadd meg magadtól főként a szerelmet. És a bort. Ha így élsz, akkor leülhetsz az országút szélére, előveheted kulacsodat és ihatsz, és helyesen fogsz cselekedni. Télen ihatsz a kályha mellett, a konyhában, kint a havon, a korcsmában, vagy az íróasztal mellett. Ihatsz még az utcasarkon is, ha az üvegből egyet húzol csak úgy könyv nélkül, mint mondják. Ihatsz még magányos szobádban is, ihatsz az ágyban és a fürdőkádban. Ez mind jól van így."

Hamvas Béla - A bor filozófiája

2021. nov. 22. 14:21
 2/5 anonim ***** válasza:
Ez valami pót dolog vagy rejtett automatikus cselekves . Klinika kórház nem ert ehhez . Keress fel kineziológust , tranzakció analitikust . Pap körzeti csak a felszínt vizsgálja .
2021. nov. 22. 14:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Elhatározással. Én is zugivó voltam 2-3 évig. Egyik nap fogtam és az összes szeszt a lefolyóba öntöttem. Kqurva sz@r 4 nap következett utána, de hosszútávon megérte!
2021. nov. 22. 16:35
 4/5 anonim ***** válasza:
55%
Addiktológia, pszichológus által.
2021. nov. 22. 17:32
 5/5 anonim ***** válasza:
52%

Elsősorban naponta, óvatosan csökkentsd a mennyiséget, ha ez már évek óta tart, akkor nem fog menni 2-3 hét alatt.

Nem tudom mennyit iszol pontosan, de számold ki úgy, hogy 1,5-2 hónap alatt szépen lassan csökkentsd a mennyiséget, a vége az legyen hogy napi egy sör, ha ide eljutsz, akkor azt is csökkentsd, a végén pedig elfogy :D

Egy pszichológus se tűztől való dolog, szóval oda is érdemes lenne ellátogatni.

2021. nov. 22. 17:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!