Mennyi lehet az esélye, hogy én is alkoholista leszek, mint a családban sokan?
Nem az alkoholizmusra van hajlamod, hanem a rossz stresszkezelésre és hasonlókra, ami meg tanulható.
Nálam is ez van a családban, rengeteg rokonom halt meg májzsugorban, májrákban, láncdohányzás miatt tüdőrákban, gyógyszertúladagolásban... Rám egyik sem jellemző már. Tiniként én is pszichológusnál kötöttem ki, pontosan az történt velem is, mint a rokonaim többségével, mikor stressz érte őket: összeomlottam. Azért nem gyanakszom neveltetésre, mert a szüleim az egyetlenek a családban, akik megszakították ezt a láncolatot, egyikük sem fogyasztott soha alkoholt, anyukám 2-3 évig dohányzott, de letette és ennyi. Lényeg a lényeg, nálam bulímiában jött ki ez a probléma, majd le is fogytam 47 kilóra, ami az én magasságommal kórosan sovány. Aztán visszatértem az életbe és megtanított a szakember arra, hogy hogyan tudom hasznossá tenni azt a potenciált, ami lerombolhatott volna, ha hagyom. Most olyan dolgokban élem ki magam, ami rám nézve egészséges. Az eszközöm ugyanúgy megvan levezetni ezt a valamit bennem, csak már másba tolom az energiát (elég sokat sportolok például). Fogyasztok néha alkoholt, de sosem húzott magával.
A második nagyon jót írt.
Én is hajlamos vagyok az italba belelendülni, de most már úgy vagyok vele, hogy ha rám jön az ihatnék akkor vagy elmegyek futni vagy biciklizni és jól szétvágom magam, lefárasztom.
Utána nincs gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!