Mi a teendőm, ha van egy alkoholista a családban, de ő nem látja be én pedig segiteni szeretnék neki?
Figyelt kérdés
Több éve fel tünt , hogy a szeretett illető szenvedély beteg.. ez mára eldurvult.. ezt a részét nem szeretném részletezni. Lényeg, hogy ő ezzel a helyzettel nincsen tisztába és így segiteni is nehéz.. pedig én nagyon szeretnék!! Esetleg akinek van saját tapasztalata vagy tanácsa hogy merre induljak ez ügyben hogy meg gyogyulhasson azt megköszönném🙏🏼2019. aug. 8. 18:48
2/6 anonim válasza:
Nem tudsz tenni semmit, de neked nem is kell.
3/6 anonim válasza:
Ameddig az alkoholista személy nem vallja be még önmagának sem,másnak méginkább nem fogja elmondani a szenvedélybetegségét.
Miért,mikor kezdett el inni?
Ha eljutna hozzá a felismerés,hogy az alkohol rabja,akkor is csak saját akaratából mehetne elvonóra.
Csak olyat érdemes választani ahol több hónapon keresztül nem mehet ki az intézményből!
Dolgozik?
4/6 A kérdező kommentje:
Sajnos pontos év számot nem tudok írni.. de szerintem 10éve már biztos... :( már kb. 5éve nem dolgozik
2019. aug. 8. 19:48
5/6 anonim válasza:
Nagyon jól tudja, hogy alkoholista. Ismerek ilyet, nem lehet vele kezdeni semmit.
Tűri a családja az ordibálását, hisztit, részeg balhékat.
6/6 anonim válasza:
Ilyen esetben csak magatokon tudtok segíteni azzal, hogy minél hamarabb "megszabadultok" az ilyen embertől. Sajnos jobb már soha nem lesz, rosszabb viszont igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!