Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Legnehezebb helyzetekben,...

Legnehezebb helyzetekben, hogy lehet higgadtnak maradni?

Figyelt kérdés
Mindenki volt már úgy, hogy nem jöttek össze tervei szerint a dolgok, vagy pl. tisztelenlenül szóltak hozzá. Tippekre lennék kíváncsi, hogy ne törjünk ki hirtelen dühvel felháborodásunkban..

2021. nov. 13. 10:50
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Rátaláltam pár kifejezésre, amik azt sugallják, hogy én nyugodt maradtam, de őket a végletekig ki tudom hozni a sodrukból. Az egyik ilyen a "Nyugodj meg! Miért vagy ideges? Nem kéne ennyire felhúznod magad."stb. Általában lekicsinyítem a szituációt, az ő feltételezett idegességét pedig felnagyítom azzal, hogy folyamatosan nyugtatom, ezzel egy alapból nyugodt embert is ki tudok hozni a sodrából. Végül, amikor tényleg kiakad, akkor ilyesmiket mondok: "Te jó ég, nem normális ez a reakció! Kezeltetni kéne magad! Rettenetesen ideges vagy, ezzel csak magadnak ártasz." stb. A másik, ha azt mondom: "Ez a viselkedés téged minősít." - Ezzel igazából nem mondtam neki semmi olyant, amibe beleköthet, de kivétel nélkül mindenkit idegesít. Ahogy látom, hogy ő egyre idegesebb lesz, én egyre jobban megnyugszom.
2021. nov. 13. 11:56
 12/12 A kérdező kommentje:
Egyik ismerősöm szokta csinálni, hogyha nekimennek szóban, mosolyog. Komolyan mondom a srác ezzel az összes női kollégát leveszi a lábáról :)
2021. nov. 13. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!