Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tegyek ha nagyon irigykede...

Mit tegyek ha nagyon irigykedem azokra a párokra, akik tervezhetnek/ bevállalnak gyermeket fiatalon?

Figyelt kérdés

Az albérlet és a kaja viszi a pénzt ( pedig mindkettőnknek van diplomája nettó 250 fizetése) és megy az idő 30 -ak vagyunk…

Már nem megyek fel facebookra mert nem bírom idegileg látni a többiek családalapítását.

2021. nov. 8. 13:00
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__1157..

Kicsit gyanús...

Egyébként miért irigykedsz rájuk?

Családalapítás fiatalon.

Sokaknak sikerül,boldogok.

Sokaknak hatalmas kockázat,bukás.

Miért nem alkottál valami gazdasági tervet ennek a megoldására,ha van diplomád és okos vagy?

Miért van az,hogy ha neked 1 perc múlva lesz csak,akkor te már kevesebb vagy,rosszabb az életed?

Miért Isteníted azokat,akiknek 20 éves korukban sikerült?

Cégtulaj vesz egy 1000-es suzukit a szőke csajnak,szőke csaj rövidre vágatja a haját,minden oké,egyetem mellett nevel egy gyereket,közbe marketing manager,Szabó Péter képei vannak a falán,és támogatja a főnököt az asztal alól.

Okés.

Ez szép.

Csak tudod a bibi az,hogy pénzre nem csak akkor van szükség,ha csak úgy vagy.

Persze,kell félretenni,hogy ha valami baj van,legyen valami amibe kapaszkodni tudsz.

Kell,mert a bőség a túlélés egyik nagy kulcsa.

Viszont most itt egy gyerek.

Nem értem a logikát.

A pénzügyi kérdésekhez sok válasz érkezett,én is írtam oda már.

Diplomás vagy.

Melyik rétegbe tartozol?

A Nekem fél misi hogy kijöjjek,és árbecslést csináljak egy területen,és bonyolult matematikai képletekkel kiszámoljam,hogy mi hány %,és mennyiért vállalom el,hogy ezt exceltáblázatba elkészítsem a másik cégnek.

B Diplomám van,de kitörölhetem vele.

Én azt hiszem,hogy a B.

250 nettó sokak álma,viszont ha neked ilyen magas a végzettséged,akkor nem értem,hogy miért kérdés ez a dolog.

Azért,mert valakinek 20 évesen már gyereke van,az nem jelenti,hogy ő több,jobb.

Ez csak a figyelemhiány,mert senki nem simogatja a hasad,senki nem gratulál,stb.

Ha valóban akarod,akkor miért nem xrod le mások véleményét,miért nem beszélsz erről a pároddal,miért nem alkottok ketten egy tervet?

Mind pénzügyileg,meg mindenhogyan persze.

Miért van az,hogy ők fiatalon bevállalnak egy nagy kockázatot,és ez Szent?

Ezer ellenpélda IS van.

Kezdjetek bele valami tervelésbe,nem angyal vagy hogy ne legyen saját akaratod.

Van eszed is.

Miért irigykedsz rájuk? Ők mivel többek?

Talán azért,mert Isten azt írta neked messengeren,hogy ha neked előbb lesz gyereked,mint nekik,akkor a tiednek jobb sorsa lesz?

Vagy mi a menkű?

Nagyon sokan kiszpnak ilyenkor fiatalon,azt se tudják még mit akarnak nagyon sokan.

Ebbe biztosak,hogy ezt akarják.

Tisztázd magadban a dolgokat,hogy mit miért,mert így nem jó,ezt te is látod!

Viselkedj felnőttek módjára!

Nekik sem egyszerű,kivételes esetekben csak.

Piszkosul nem egyszerű nekik alaphelyzetben.

Te később vállalod be ezt,gondolkodás után.

Mivel jobb az,akinek habzik a szája a várakozástól,hogy mikor lesz végre 20 éves,hogy legyen gyereke?

Neked is lehet,nekik is lehet.

A lehetőség adott.

És akkor most mi van?

Hol az irigység,ha mindkettőtöknek lehet?

Neki előbb lett.

Hát oké,20 évesen gondolom marhára nagy a felelősségtudat,marha nagy a stabilitás,marhára sok az összespórolt pénz...

Az utóbbi egy fontos dolog,van akinek 20 évesen drágább a cipője,mint neked a kocsid.

Tény.

Nem mindenki így indul. Ez meg a másik.

Sokan nem így indulnak.

2022. febr. 3. 15:15
 22/22 anonim ***** válasza:
Motiváljon
2022. febr. 3. 15:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!