Mit tegyek ha nagyon irigykedem azokra a párokra, akik tervezhetnek/ bevállalnak gyermeket fiatalon?
Figyelt kérdés
Az albérlet és a kaja viszi a pénzt ( pedig mindkettőnknek van diplomája nettó 250 fizetése) és megy az idő 30 -ak vagyunk…
Már nem megyek fel facebookra mert nem bírom idegileg látni a többiek családalapítását.
2021. nov. 8. 13:00
11/22 anonim válasza:
Én emelt fővel megyek el a babakocsit toló párok mellett. Tudom hogy soha nem akarok gyereket.
12/22 anonim válasza:
Irány külföld mostani fizetéseteknél biztos többet keresnétek.
13/22 anonim válasza:
Ha ennyire vágysz/vágytok a gyerekre, miért nem változtatsz?
Az irigykedéssel, rosszindulattal nem jutsz előre és senki sem fog becsengetni majd két lakáskulccsal, hogy tessék, itt van a saját ház, éljetek boldogan.
Ha akarsz valamit, tenni kell érte.
14/22 anonim válasza:
Hát most sokaknál kiverem a biztosítékot de mi kb "kopasz seggre" vállaltunk babát. Össz bevételünk kb 370.000 Ft volt és albérletben laktunk, ami cakk pakk 150.000 Ft volt. Egy autónk volt akkor. Hó végére alig maradt pénzünk, félretenni nem tudtunk. Mindketten 34 évesek vagyunk. Terhes lettem és akkor kaptunk egy nagyon kedvező ajánlatot egy házra. Felvettük a babavárót és az lett az önerőnk. Vettünk belőle egy haszongépjárművet is. A férjem azzal maszekol. 2 gyekre vállaltuk a csokot és így kedvezményes lakáshitelt kaptunk és megvettük az álomházat. Jelenleg sokkal kevesebbet fizetünk a hitelre, mint az albérletre. A férjem is munkát váltott + a maszekolás + az én gyedem most kb 500.000/hó. Lassan megyek vissza dolgozni gyed extrával plusz ott lesz az szja visszatérítés is. Ezeket a pénzeket mind félretesszük. Most már szépen kezd gyűlni a megtakarítás és nem nyomorgunk. Sajna a mai világban, a mai fiataloknak nagyon nehéz itthon elindulni. 🥴🥴🥴 Nekünk szerencsénk volt. Pont jókor jött a gyerek.
15/22 anonim válasza:
Ne irigykedj annyira. A legtöbb pár úgyis szétmegy gyerekvállalás után. Ha pedig annyira akarsz mégis, keressetek több pénzt, a gyerek bizony baromi drága hobbi.
16/22 anonim válasza:
14. Grat. De nem mindenki szeretne csokért pénzért lakhatásért gyereket vállalni🤮 Normáliséknál felelősen, ezeket megteremtik mielőtt gyereket vállalnak.
18/22 anonim válasza:
Drága 16...te aranybogár...nagyon sok embernek nem lenne lehetősége saját ingatlanhoz/felújításhoz jutni ha nem lennének hasonló HITELEK...mert ugye tudod te aranyfalat, hogy az is hitel?? Azt ugyanúgy vissza kell fizetni, mintha Katika meg Józsika beballag a bankba, hogy házat akarnak venni csak kellene egy kis hitelecske, mert nincsen annyi pénzike, hogy tudjanak vásárolni. A babavárót, csokot olyanok IS igénybe veszik akik k*va nem szorulnak rá (lásd azt a politikus pitsát, akinél nemrég ebből balhé volt...nem tudom a nevét) te mégis idejössz és ideböfögöd ezt az unalomig elcsépelt mondatot, hogy csok miatt szül valaki (egyébként ez fáj neked valamiért?)...attól még vissza kell fizesse a hitelt. Vagy irigy vagy? Sajnálod mástól, hogy így vagy úgy sikerült ingatlanhoz jutnia? Te biztos olyan szerencsés vagy, hogy anyu-apu a popi alá tolta, vagy gyűjtögettek neked vagy esetleg mamahotelben éltél hosszú évekig, hogy összespóroltad vagy tényleg azon kevesek egyike aki minden segítség nélkül összeszedte rá a lóvét. Szóval ne gyere ide és ne oszd az észt itt, mert k*va senki nem kíváncsi a csokos hányós szövegedre, mert az ugyanolyan hitel, mint a másik. Azt, hogy bevállalt érte 2 pulyát, az meg az ő dolga. Neked semmi közöd hozzá. Ja és egyébként nagyon sokan élnek a lehetőséggel...zavar???
19/22 anonim válasza:
De buta vagy 19 🤣🤣. Irigy vagy, mert más jogosult lehet rá te meg esetleg nem??? Azok szokták szapulni a csokosokat. Egyébként meg a gyerek öröksége lesz a ház, szóval nem tudom mit nyünyörögsz aranyfalat. De még mindig nem válaszoltál a kérdésemre, hogy neked miért fáj, ha más bevállalja, hogy gyereket vállal egy olyan hitelért, amit vissza kell fizetni? Neked ebből milyen hátrányod származik? Elégedetlen vagy valamivel, hogy másokat szapulsz?
20/22 anonim válasza:
Nézz rendőrségi hìreket, amikor gyerekek, fiatalok, lopnak, törnek-zúznak, rabolnak, máris elmegy a kedved a pulyázástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!