Zavar téged, ha valaki akcentussal, tájszólással beszél?
Voltam táborban Sepsiszentgyörgy mellett az Írisz ház táborában amit Makkai Péter vezetett. Meg dolgoztam es a Váradi reformatus diakónus meg volt hívva és elmentünk, ugye Makkai is református.
Nagyonidegesitett a székelyek tajszolast meg az hogy éves előtt még után keresztet vetettek. De úgy érted hogy voltak a csoportvezetők és mondták hogy na Az Atya Fiú .... És mutatták.a keresztvetést, a többi sérült csinálta csak a mi Váradi csoportunk nem. Mi nem végeztünk keresztet mert reformátusok voltunk, az egész banda varadról. Egy református egyház vezette Írisz táborban miért engedik meg hogy a csoportvezetők a sérültekkel keresztet vezessenek? Elgondolom mi volna ha odakoltoznek és reformátusként keresztet kéne vessék.
Mina másik....úgy beszélnek hogy a hideg ráz bele, a hangsúly néger egy misét. Magyarul nem tudnak rendesen. Bánom hogy elmentem abba a táborba. Mert e katolikus székelyt soha életbe nem akarok látni. Az unokatesóm barátnője is székely de az református és Váradon úgy beszél mint ahogy mi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!