Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért hiszik azt az emberek,...

Miért hiszik azt az emberek, hogy attól valaki jó ember, hogy szereti az állatokat, kutyákat?

Figyelt kérdés

Mármint semmi köze a kettőnek egymáshoz.

Rengeteg embert tudok, aki undorítóan viselkedik, beteg gondolataik vannak, de mégis szeretik a kutyákat.

Én meg pont olyan vagyok, aki nem bírja annyira elviselni a kutyákat, meg kb. semmilyen állatot nem tartanék.

Macskám volt, de abban is az a jó, hogy nem kell foglalkozni vele.

Minek hoznak az emberek vízszintet a két dolog között?

Inkább távolról szeretem max figyelni az állatokat, az ilyen birkákat meg hasonlókat. És tudom, hogy a legtöbb kutya azért tűnik ilyen butának, mert már mindenkinek van ugye és képtelenek nevelni őket. Lehet, hogy egy betanított állat másmilyen, de ott a gazdája se ennyire alsó szintbeli.

De ja, a legtöbb ilyen "kisember" aki a kutyájába van őrülve úgy vettem észre, hogy mentális problémákkal küzd. esetenként a gyereküket próbálják pótolni, vagy valami mást, ezért emberileg mindenkivel máshogy bánnak.

Szerintem nem nagyon van köze a kettőnek egymáshoz.

Én aligha szeretem az állatokat, de nem vagyok ettől rossz ember. Bár ez relatív

2021. okt. 23. 15:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Nincs is háziállatom. :D

Neked amúgy mi bajod?

2021. okt. 23. 17:13
 12/20 A kérdező kommentje:
11 remélem nem is lesz így már, hogy más nevében írogálsz.
2021. okt. 23. 17:17
 13/20 anonim ***** válasza:

9-es vagyok.

Te miről hadoválsz itt? Kinek a nevében írogatattam?

2021. okt. 23. 17:22
 14/20 anonim ***** válasza:
2021. okt. 23. 19:15
 15/20 A kérdező kommentje:
14 pont egy olyan emberről küldtél képet, aki jó ember volt, de mindegy
2021. okt. 23. 19:42
 16/20 anonim ***** válasza:
Számomra a rossz es jo embert az határozza meg,hogy hogyan banik mas elolenyekkel. Nem szamit ki mit szeret. Bantasz allatokat vagy embereket? Akkor szar ember vagy. Joindulatu, segitokesz, empatikus vagy masokkal? Akkor jo ember vagy. Ezek az en szempontjaim. Nem kell szeretned az allatokat. Csak ne bantsd oket.
2021. okt. 23. 20:58
 17/20 A kérdező kommentje:

#16 erről most eszembe jutott egy ismerősöm.

Van ebben a gondolkodásban is egy bökkenő ugye.

Most egy olyan ember szerinted rossz, vagy jó, aki gyerekként néha fojtogatott állatokat, meg rovarokat kínzott, de felnőtt léttére nagyon megbánta az egészet és most van egy kutyája, akivel nagyon jól bánik?

Úgy tudom évekig depressziós volt miatta, hogy gyerekkorában mit művelt, de úgy tudom rossz volt otthon a légkör meg óvodában is bántották.

Szóval egy embernek szerinted van joga megváltozni és jóvá válni, vagy aki egyszer csinált baromságot az örökre rossz?

Még én is képes lehetnék megszeretni egy állatot, mert volt olyan, hogy elrohantam egy talált kisállattal az állatkórházba. Annak ellenére, hogy nem szeretnék állatot, csináltam ilyet.

2021. okt. 23. 21:04
 18/20 anonim ***** válasza:

16 vagyok....igen, ugy gondolom, hogy az embernek joga van megvaltozni, foleg, ha tenyleg oszinten teszi azt es megbanta a korabbi viselkedeset...az mas dolog, hogy vannak olyan emberek, akiknek en nem tudom ezt elhinni (pl egy "megtert" sorozatgyilkosnak)

Nem tudom,miert vagy ennyire kihegyezve az allattartasra. Szerintem az is jo ember, aki tusztaban van vele, hogy nem alkalmas az allattartasra, es ezert nem tart. Egy ilyen sokkal jobb, mint az, aki hazaviszi a kisallatot, hogy kesobb kidobja vagy rosszul banjon vele.

2021. okt. 23. 21:16
 19/20 A kérdező kommentje:
18 nem vagyok rá kihegyezve, csak gondoltam megkérdezem, mert valóságban valaki mindig azért szólt le, mert állatot se tartok, meg emberi kapcsolataim sincsenek.
2021. okt. 24. 05:10
 20/20 anonim ***** válasza:

"Mert aki szeret egy nála kiszolgáltatottabb lényt, anélkül hogy bármit is várna cserébe nem lehet rossz ember."

Azért egy kiszolgáltatott lényt könnyebb szeretni,mert a gazdájától függ.Már ha konkrétan állattartásról beszélünk.

2021. okt. 24. 10:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!