Este időben fekszem,reggel mégsem tudok felkelni. Mindennap elkésem,hogy változtassak?
1) tanítsd meg párod kávét főzni. Nem nagy tudomány, nekem már 18 évesen ment.
2) visszafekvés helyett fuss egy kört a ház körül. Az lesz a bajod, hogy edzetlen vagy, valószínűleg. Jó kis reggeli mozgásnál jobb nincs. Illetve csak addig érzed magad okádékul, amíg el nem kezdesz mozogni. Felkelni mindig szar, de utána meg már jó. De mondom, iktass be sportot. Ha nem reggelre, akkor délutánra, a lényeg, hogy kezdj el rendszeresen mozogni.
Nekem is vannak ilyen korszakaim, mikor majd elalszok, akár buszon, vagy munka közben is azt érzem majd leragad a szemem. Pedig kialszom magam.
Én vitaminokat szedek, mostanában nem volt ilyen hullámvölgyem.
A vérképed lehet, hogy jó, de a vitaminkészleteid lehet, hogy ki vannak ürülve. Nekem 3 éve kötelező télen-nyáron D vitamint szedni, szedem is, és mégis mikor nyáron meg lett nézetve, kiderült, hogy megint D vitamin hiányom van.... Nyáron... miközben szedtem a vitamint... Rögtön értettem miért tértek vissza az utóbbi időben a migréneim. Ahogy elkezdtem még magasabb dózisban szedni, elmúlt. Magnéziumot és D-t biztos szednék a helyedben.
Én nem multivitaminozok, mert azokban az is van, amire nincs szükségem, ami kell, abból viszont kevés van benne, neked is fókuszáltan lenne érdemes szedned szerintem, pár nap alatt éreznéd a változást.
Bizony, itt a sport lesz a kulcs, 1-nek van igaza. Ne feküdj vissza, menj el futni, vagy csinálj pár felülést. Igyál te is egy kávét a pároddal.
Apropó. Ha ez mostanában kezdődött: terhes nem lehetsz? Én az első trimeszterben olyan voltam mint egy medve, végigaludtam volna a jövő hetet is.
Párod lássa el magát. Persze ha rokkant vagy hasonló akkor nehezebb a helyzet.
Ne aludj vissza szerintem. Régen én is hasonlóan csináltam, tudom hogy jó érzés visszabújni az ágyba, de nem kifizetődő. Inkább mozogj egy kicsit addig, vagy olvass, nézz meg egy részt egy sorozatból, mosogass el, stb, valamivel foglald el magad ébren inkább.
Egy alvási ciklusom kb másfél óra. Ha felkelnék hatkor, majd visszafeküdnék aludni, én sem tudnék magamhoz térni 45 perc múlva. A lehető legnagyobb baromság, mait művelsz.
Vagy tanítsd meg azt az embert kávét főzni, vagy kelj fel te is hatkor, és indítsd a napodat.
Párod is felkel egy órával korábban emiatt?
Amúgy én pl írtam a sportoláson kívül más elfoglaltságokat is, azokkal mi a baj?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!