Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért vagyok túl jó ehhez a...

Miért vagyok túl jó ehhez a világhoz? Hogy változtassak ezen? Már nagyon elegem van ebből..

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Úgy érzem, hogy túl jó vagyok ehhez a világhoz, és ez megkeseríti a mindennapjaimat..

Úgy érzem nagyon nem vagyok ebbe a világba való, és ez lehet abból adódik, hogy iskolákba nagyon piszkáltak, apám elhagyott...

Szinte apa nélkül nőttem fel.

Szerintem ez miatt is vagyok ilyen, túl "jónak" érzem magam ehhez a mai világhoz, alapvetően nem dohányzom, nem voltam sosem egy buliban sem, nem drogoztam soha és inni is csak nagyritkán ESETLEG 1 pohár bor, de azt is csak egyedül...

Társaságban abszolút nem szeretek lenni, egyáltalán nem tudok feloldódni, sosem éltem ilyen életet mint a mai fiatalok, hogy ittam cigiztem, buliztam stb... sőt kimondottan a gyomrom felfordul ezektől (19 éves vagyok).

Alapvetően sajnos eléggé negatív vagyok, mivel annyi rossz ért már, és olyan durva dolgok egész életemben, hogy sajnos nagyon nehéz bármit is pozitívan látnom...:(

Pár hete pl kiderült, hogy PCOS betegségem van, arra szedem az egyik legmagasabb hormontartalmú (Cypromix) fogamzásgátlót, mert muszáj..

Annak is van olyan mellékhatása, hogy depresszív hangulatom van, depressziós vagyok, főleg hogy nekem alapból is nagyon nagyon könnyen elő tud jönni a depresszió, ezzel a fogamzásgátlóval meg pláne..:(

Alapból is "kicsit" depisebb vagyok, ha pl összeveszek a barátommal vagy valami történik akkor nem eszek, nem mozdulok ki itthonról, nem csinálok semmit csak fekszek...

Nálam a depresszió nagyon durva tud lenni sajnos és nagyon könnyen előjön..

Nagyon visszahúzódó, csendes személyiség vagyok, nem nagyon tudok nyitni az emberek felé és nem nagyon tudok beszélgetni velük, egyszerűen úgy érzem hogy nem tudok mit mondani, nem tudok megnyílni, nincs mit mesélnem..

Iskolákban is ezért piszkáltak, de nagyon durván, ez szerintem abból alakult nekem még általánosban, hogy apám elhagyott, és nyilván minél jobban piszkáltak, annál visszahúzódóbb lettem, és ez még a mai napig megkeseríti az életemet...

Szerintetek mit lehetne ez ellen tenni? :( már nagyon elegem van az egészből, szinte a kapcsolatom is rámegy...

2021. okt. 8. 12:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
21%

Csak ennyi, hogy ne hagyd hogy kihasználjanak, csicskáztassanak, lábtörlőnek nézzenek (h megtaposnak és beléd akarják törölni a napi 'mocskuk') , tehát ezt ne hagyd nekik, ne hagyd meg senkinek ezt az örömöt, amúgy valaki azt mondta, sose vedd fel a kesztyűt.

ja meg még, másik, valahol olvastam,hogyha valakinek problémája van veled , az nem a te problémád, hanem az ő problémája ,

amit tehátm neki kell megoldani, tehát ez nem a te dolgod, nem kell belefolyni

2021. okt. 8. 13:18
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Ezt inkább egy szakemberrel kéne megbeszélned, pszichológus, pszichiáter stb... nem pedig itt a neten.
2021. okt. 8. 13:27
 13/22 anonim ***** válasza:
24%

Ez csak sima autizmus, vagy valami más fejlődési rendellenesség sztem. Azért nem tudsz érvényesülni, mert más az agyműködésed.

Ebben a korban pont nem az a jó, hogy begubózol, és nem bulizol, vagy nem feszegeted más módokon a határaidat. Ez nem "túl jó erre a világra" kategória. Jelenleg afelé az út felé haladsz, hogy sosem fogsz tudni rendesen beilleszkedni, nem fogsz tudni új barátokat szerezni, mert most nem szerzel tapasztalatokat.

Az agyadnak nincs lehetősége megtanulni a kommunikációt és a közösségi életet pont azok miatt a dolgok miatt amik miatt többnek tartod magad másoknál.

Gondolj arra hogy mindenki aki most könnyen barátkozik, eljár ide-oda, és ki is rúg a hámból néha, 10 év múlva jóval önállóbb lesz, könnyebben tud felelősséget vállalni, tudja, hogy találja meg a helyét az emberek között, stb. Te viszont mindig félős, bezárkózott leszel, ha így haladsz.

Ezt nem bántásból mondom, egyrészt van ezernyi kutatás a neten a fiatalkori lázadás pozitív hatásairól (ez konkrétan az egészséges fejlődés egyik lépcsőfoka) és valamilyen szinten saját tapasztalat is.

Megfosztod magad egy csomó élménytől, és emberi kapcsolattól, és ami a legrosszabb, hogy azt hiszed, hogy ettől te több vagy, mások meg üresek, felszínesek.

A pcosra pedig kérj egy másik fogamzásgátlót! Nem csak egyfélét lehet szedni erre sem.

2021. okt. 8. 14:51
 14/22 A kérdező kommentje:

10-es.

"Arról, hogy valaki túl jó, nekem inkább az jut eszembe, hogy szociálisan érzékeny, előzékeny, nem áll bosszút másokon, még akkor sem, ha a másik fél megérdemelné."

Én ilyen vagyok..ártani sem tudnék senkinek, és sajnos eléggé túlérzékeny is vagyok, ezt sok mindeniktől meg is kapom sajnos...

2021. okt. 8. 15:05
 15/22 anonim ***** válasza:
89%
Számomra kifejezetten visszataszító, ahogy a személyiségbeli hiányosságaidat valami különleges pozitív képességnek akarod beállítani.
2021. okt. 8. 15:07
 16/22 A kérdező kommentje:

Egy szóval sem mondtam, hogy különlegesnek tartom magam...ponthogy ezeken szeretnék változtatni..

máskor először értelmezd a szöveget, utána szólj be...!!

2021. okt. 8. 15:09
 17/22 anonim ***** válasza:
91%

A miért vagyok túl jó ehhez a világhoz kissé öntelt kérdésed pedig pont azt sugallja, hogy különlegesnek tartod magadat.

Mintha a szociális problémád valami emberi jósagban gyökerezne, pedig errő szó sincs.

2021. okt. 8. 15:30
 18/22 anonim ***** válasza:
89%
#16 értelmeztük... "Túl jó vagyok". Ez elég egyértelmű, hicy szerinted mindenki más viselkedik szarul aki nem gubózik be mint te. Akik itt válaszolnak nem bántani akarnak, egyszerűen csak neked tényleg szükséged van egy orvosra.
2021. okt. 8. 15:35
 19/22 anonim ***** válasza:
20%

Én is nagyon hasonlóan erzek mint te es csak 1 évvel vagyok fiatalabb,de az teny,hogy a mai világban a csendes,becsületes,visszahuzodo,szociálisan erzekeny embernek rendesen megkell küzdeni mindennap. Aterzem. Megkell erősödnod,és nem sajnalkozassal.

En olyan vagyok,hogy megprobalok tényleg mindenkihez kedves lenni és sokszor nem ezt kapom vissza,mert rengeteg a rossz lelkületű ember sajnos. És ilyenkor persze megbantodok. Szerintem te is vmi ilyesmire gondoltál mikor azt írtad "túl jo vagyok ehhez a vilaghoz".

Ez ellen annyit tehetsz hogy tulteszed magad a múltbeli serlmeken(pl egy pszichologussal feldolgozni),és valami elfoglaltságot keresel,amit szeretel es ami tényleg lekot,így nem agyalnal ezeken ennyit es ezzel is feltudnad dolgozni ami veled történt.

2021. okt. 8. 17:44
 20/22 anonim ***** válasza:
Engem sok tragédia ért, szimplán csak elbaszottnak tartom magam....:)
2021. okt. 15. 21:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!