Mást is idegesít, hogy az emberek képtelenek kerek mondatokban írni?
Azok a fránya rövidítések. Itt egy nem túl régi példa:
H vagy?
Én pedig leírtam, hogy HOL vagyok, holott a kérdés az volt, hogy: hogy vagy? Mondhatni én vagyok az idióta, mert nem vagyok gondolatolvasó. Kíváncsi lennék, hogy az ilyenek mit kezdenek azzal a sok megspórolt idővel, míg lehagynak 3 betűt.
A másik kedvencem, amikor nem írják le az egész mondatot, és fogalmam sincs, mire gondolhatott a költő. Arról már ne is beszéljünk, hogy a lehagyott ékezetek miatt olykor mást jelentenek a mondatok.
Sok félreértésem volt már ebből adódóan, persze mindig én vagyok az értetlen agyhalott, amiért visszakérdezek. Sajnos ez a felnőtt korosztályra ugyanúgy jellemző, mint a fiatalokra, lassan már senkivel sem lehet értelmesen kommunikálni.
Régen engem is zavart, de mióta dolgozok, azóta én is rászoktam. Meló közben nem mindig van időnk szépen fogalmazva írni egymásnak, az a lénseg hogy az infó átmenjen. Azóta már kicsit a magánéletben is rászoktam, pl a páromnak se azt írom hogy "Fél öt körül érek haza.", hanem csak hogy "F5-kor otthon", csomagokkal megrakva rohanás közben kényelmesebb így.
Idegeneknek persze nem írnék ilyen rövidítésekkel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!