Mást is idegesít, hogy az emberek képtelenek kerek mondatokban írni?
Azok a fránya rövidítések. Itt egy nem túl régi példa:
H vagy?
Én pedig leírtam, hogy HOL vagyok, holott a kérdés az volt, hogy: hogy vagy? Mondhatni én vagyok az idióta, mert nem vagyok gondolatolvasó. Kíváncsi lennék, hogy az ilyenek mit kezdenek azzal a sok megspórolt idővel, míg lehagynak 3 betűt.
A másik kedvencem, amikor nem írják le az egész mondatot, és fogalmam sincs, mire gondolhatott a költő. Arról már ne is beszéljünk, hogy a lehagyott ékezetek miatt olykor mást jelentenek a mondatok.
Sok félreértésem volt már ebből adódóan, persze mindig én vagyok az értetlen agyhalott, amiért visszakérdezek. Sajnos ez a felnőtt korosztályra ugyanúgy jellemző, mint a fiatalokra, lassan már senkivel sem lehet értelmesen kommunikálni.
Van, aki pl. élőbeszédben képtelen kerek mondatokat mondani. Csak elkezdi, aztán ott marad a mondat csonkán. Vagy félreérted vagy nem. Így pl. simán lehet sértődés is egy félreértett mondat után.
Ez valahol az ember igényességét vagy igénytelenségét mutatja.
Én csak olyankor rövidítek, amikor több karaktert is megspórolok és egyértelmű a szó. Pl. a koronavírus-járvány kapcsán sokszor írtam, hogy léleg. gép. Vagy egy kisgyerek kapcsán írták, hogy idegrendszeri éretlensége van, erre reagáltam, és én úgy írtam (mivel pont erről írt ő is), hogy idegr. éretlenség.
H vagy
Jol wok
Micsi
Ezektől egyenesen a falra mászok.
Magyar emberek vagyunk, már általános iskolában tanítják a mondatszerkezeteket, szóösszetételeket, stb.
Na pont ezért nem nagyon chat-elek semmilyen formában.
Céges levelezésben meg csak 1-1 idióta nem tud normálisan írni
Nem izgat. Gépen szívesen veszem a fáradságot és próbálok normálisan írni, de az apró kijelzős Xperiámon nem foglalkozom ezzel, mert anélkül is félreütöm a betűk harmadát. Ott olyan röviden írom a mondandóm, amennyire csak lehet. Az SMS korszakban pedig kerülni kellett a terjedelmes szövegeket és ékezetes betűket, mert pénzbe került, így sokan megszokták.
Nem idegesítem magam apróságokon.
Nem,nem gáz
Ez nem élőszó itt az a "szokás" mondhatni netikett,hogy mindent rövidítünk amennyire lehet és aki neten ír azoknak a 99%a tudja hogy a h a hogy rövidítése. Nem tudom Amerikában hány szál hajadat tepted volna már ki a rövidítéseiktől xD bocsi de én nem neked adok igazat. Attól még élőben fogalmazhat valaki kerek egész mondatokban
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!