Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Aki jelenleg is hordja a...

Aki jelenleg is hordja a maszkot, mi az oka?

Figyelt kérdés

Ugye jelenleg nincs különösebb járványveszély, alig van csak pár száz napi új fertőzött, lélegeztetőn is csak 30-an vannak. Ennélfogva nincs kötelező maszkhasználat se tömegközlekedésben, sem boltban. Az időjárás is jó, ami kedvezőtlen a vírusoknak.

Azonban minden nap látok pár embert, aki ugyanúgy hordja a buszon és a boltban. Mit gondoltok, milyen okoknál fogva hordja valaki jelenleg? Be van parázva, vagy alapbetegsége van? Esetleg van itt olyan, aki szintén felveszi olyan helyen ahol nem kéne amúgy?

2021. szept. 11. 13:39
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:
30%

Nem, nem a kérdező vagyok.

"Ha mégis, akkor képzeld sok kedves munkatársamat megfertőztem (influenzaidoszakban, hányós-fosós vírusokkal), mert zart helyen, kis légterben, maszk nélkül ültünk sokat blablabla."

És arról miért te tehetsz, hogy neki ilyen gyenge volt az immunrendszere, hogy beteg lett, csak azért, mert te is betegen ott voltál mellette? Miért törvényszerű, hogy ha valaki beteg a környezetedben, akkor ő is beteg legyen? Nem az, tehát az ő immunrendszere volt gyenge, amiről csak ő tehetett, nem te.

"mégis néha még a legegészségesebbeken is kifogott a betegen dolgozni jövők kórsága"

Talán, mert a stressz miatt az immunrendszere legyengült és nem volt olyan ellenálló. A kimerültség, fáradtság is ezek mind-mind gyengítik az immunrendszert, sőt ha lelkiekben nincs valaki jól, az is közrejátszik ebben.

Tudod, épp testben épp lélek. A stressz az egyik legrombolóbb az immunrendszerre nézve, ezt te is nagyon helyesen említetted.

"Ahogy öregszem úgy tolerálom egyre kevésbé azokat, akik lathatoan lazasan, taknyos keppel, fikazva, majd mindent osszefogdosva ulnek fol csucsidoben például a 7-es busz heringjáratára vagy utaznak végig egy ic jarat Bp-Nyíregyhaza szakaszat. Ezelőtt 20 évvel is ha tehettem leszálltam a buszról, ha a mellettem álló feszt rám köhögött vagy egy fülkében utaztam egy folyton prüszkölő emberrel, akkor kerestem másik fülkét."

A félelem úgyszintén rombolja az immunrendszered erősségét. Nézz utána, ha nekem nem hiszel. Ha mindentől félsz, hogy jaj, a hátad mögött valaki elköhögte magát és te beteg leszel, ezzel csak azt tudatosítod magadban, hogy nem bízol meg a saját immunrendszeredben, nem teszel meg fizikálisan se mindent, hogy egészséges maradj. Felőlem rettegj, de ezzel csak magadnak ártasz!

"Képzeld, akkor nem lenne eü, nem lennének orvosok."

A legtöbb orvosnak nem érdeke, hogy te egészséges legyél, és gyógyszermentes hosszú életet élj!

2021. szept. 13. 08:56
 52/56 anonim ***** válasza:
35%

51

Neked alapvető tudásod sincs az emberi szervezettel kapcsolatban.

Én 17-19 éves koromban rengeteget olvastam az immunrendszerről és gyökeresen másokat olvastam, mint amiket te állítasz.

2021. szept. 13. 09:44
 53/56 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem alapvetően neked sincs fogalmad arról, hogy nemcsak azért leszel beteg, mert fizikálisan "elkapsz" valamit, a legtöbb betegség lelki eredetű. Tájékozódj!

Gyógyszermaffiáról gondolom még sose hallottál, pontrendszerről se. Akkor ideje lenne ezekkel is megismerkedned.

2021. szept. 13. 09:54
 54/56 anonim ***** válasza:
61%

53

Pszichiátriai eset vagy.

2021. szept. 13. 09:56
 55/56 anonim ***** válasza:
89%
Nálunk kötelező a munkahelyen, ha nincs nálam, a portán lehet venni 100 ftert eldobhatósat, de apró nem mindig van nálam, ezért inkább már otthon felveszem a textil maszkot, ha indulok dolgozni, mert akkor nem felejtem otthon,igy rajtam van a buszon is meg az utcán, míg be nem érek a munkahelyemre, ha végeztem a munkával és kijöttem, már nincs rajtam hazafelé.
2021. szept. 13. 15:31
 56/56 anonim ***** válasza:
76%
"triggelerő maszkot" - Az milyen?
2021. szept. 14. 15:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!