Aki jelenleg is hordja a maszkot, mi az oka?
Ugye jelenleg nincs különösebb járványveszély, alig van csak pár száz napi új fertőzött, lélegeztetőn is csak 30-an vannak. Ennélfogva nincs kötelező maszkhasználat se tömegközlekedésben, sem boltban. Az időjárás is jó, ami kedvezőtlen a vírusoknak.
Azonban minden nap látok pár embert, aki ugyanúgy hordja a buszon és a boltban. Mit gondoltok, milyen okoknál fogva hordja valaki jelenleg? Be van parázva, vagy alapbetegsége van? Esetleg van itt olyan, aki szintén felveszi olyan helyen ahol nem kéne amúgy?
Hosszú távon mindig célravezető az okot megszüntetni és nem átmeneti dolgokra pocsékolni a drága időt.
Akkor pl. így élete végéig akkor hordhat maszkot ilyenkor, ahelyett, hogy az okot keresné meg, és azt szüntetné meg.
Nem feltétlen csak a pollen tehet az allergiáról, az már csak az i-re a pont sokszor.
"Hosszú távon mindig célravezető az okot megszüntetni ... Nem feltétlen csak a pollen tehet az allergiáról, az már csak az i-re a pont sokszor."
Ennek az eldöntését én a dokira bízom. Nekem (meg még néhány millió embernek) csak tüneti kezelést írtak elő, azt meg miért ne lehetne megtámogatni maszkhordással?
"Akkor pl. így élete végéig akkor hordhat maszkot ilyenkor"
Vagy szedheti azt a gyógyszert, amit a doki felírt neki. Akkor már lehet, hogy inkább a maszkot választja, ha az is megoldja a gondot, vagyis megszünteti a tüneteket, főleg most, hogy már nem is olyan furcsa, ha valaki abban van.
Nálam ez a maszkhiszti ott verte ki a biztosítékot, amikor a 15 Ft-os maszkokat 150 Ft-ért árulják.
Na meg, hogy "egészségügyi szájmaszk" , közben a dobozán 72-es betűmérettel, hogy "NOT FOR MEDICAL USE"
Ahogy az is rajta van a dobozán, hogy vírus ellen nem véd, mert nem arra van kitalálva.
"amikor a 15 Ft-os maszkokat 150 Ft-ért árulják"
Nem olyan furcsa ez. Ilyen a szabadpiac: amikor kevés volt belőle nem csak az országban, hanem az egész világon, valami 500,-Ft-ért adták az eldobható, sebészi maszk darabját. Aztán elkezdték rohamtempóban gyártani világszerte, így már 15 forintért is lehetett kapni. Viszont most, hogy Magyarországon sok helyen nem kell, de egészségügyi intézményekben igen, errefelé az SZTK-ban található gyógyszertár már megint (vagy még mindig?) 200,-Ft-ért adja darabját: aki elfelejtett hozni magával, de mégiscsak szeretne bejutni az SZTK-ba valami vizsgálatra (aminek az időpontjára hetek óta vár, stb.), az megveszi annyiért is. Ez ilyen.
"vírus ellen nem véd, mert nem arra van kitalálva"
Ezen már túl vagyunk: ha a tüsszentéskor, köhögéskor, vagy akárcsak beszéd közben kiáramló cucc egy részét felfogja, máris van értelme. Nyilván nem erre találták ki eredetileg, de amikor elkezdődött a világjárvány, ilyen szempontból is vizsgálódtak, és az lett az eredménye, hogy igenis kell a maszk, mert 100%-ban nem véd meg, de amennyire véd, az is sokat számít.
"Tüsszentéskor, köhögéskor... "
Feljebb említettem hogy egyszer bele tudsz én tettem a maszkba, és ki lettem oktatva, hogy hülye, aki beletüsszent.
Ha meg levesszük addig, akkor meg semmit sem ér..
Most akkor mi van?
Ha bele, akkor nem jó, de ha nem bele, akkor sem jó.
Én ezek miatt hordom (van kivetel majd latod):
- ha mar mint a heringek vagyunk a buszon, villamoson felveszem, mert minimum mindig 2-3 ember olyan 6 meteres korzetemben tüsszög, köhög, orrot fúj - nem fogom mindegyiket csekkolni, hogy allergias, nem birja a szmogot vagy a masikhonapjszagat vagy megfazott-e vagy asztmas - inkabb maszk 30 percig, ezen ne muljon.
- a gyerekem 2 nap iskola utan osszeszedett valami virust - tunetek: láz, fejfajás, orrfolyás, majd tüsszögött, köhögött. Szépen maradt otthon, gyerekorvos szerint torokgyuszi, vmi vírusos. Közben szóltak az osztály harmada ugyanezekkel a tünetekkel lebetegedett. Viszont nekem mennem kellett a másikat vinni ide-oda. Tehat feltettem a maszkot tömegközlekedésen, épuletben, boltban, ha netan elkaptam/kapom a gyermekemtől csak nekem nincsenek olyan tüneteim, akkor se terjesszem.
...végül csak elkaptam, és én is orrot fújtam, taknyoltam, köhécseltem, de boltba menni kellett, orvoshoz menni kellett stb. Tehat feltettem a maszkot, hogy MÁSOKAT ÉN NE fertőzzek meg, mindegy mivel. Eleve ha én köhögök egyet vagy tusszentek egészségesen is, akkor is a bennem őshonos baciflóra vagy epp szorgoskodo virus ugyanugy kiroppen. Ha meg mas gyengebb imminrendszeru beszlopalja, akkor annak se fog orulni, de igy meg biztos nem.
Ha en beteg vavyok vagy nem tudom vagyok-e, de betegtol jovok, akkor fwlveszem zsufolthelyen. Ha sokan vannak es hallom, latom valaki betegen utazik, vasarolgat szinten felveszem.
a fenti esetben kiderult nem nem koronavirusosak vagyunk (szerencsere)
"Ha bele, akkor nem jó, de ha nem bele, akkor sem jó."
Ne arra figyelj, hogy a laikusok mit mondanak, hanem arra, hogy a szakemberek. Egyértelmű, hogy bele kell tüsszenteni - utána meg lehetőleg le kell cserélni.
A legtöbb orvosnak NEM érdeke, hogy te meggyógyuljál!
A sok taknyos, trüsszögő allergiásnak üzenem, hogy az allergiájukat vizsgálják meg lelki oldalról is:
Hagyjátok el a cukros ételeket, italokat, esetleg ilyenkor mérsékeljétek az állati eredetű ételeket. Páromnál ez bevált. Egy próbát biztos megér. Nincs mit veszítenetek. Nem a tünetileg kezelő gyógyszer és a maszk a megoldás.
2020 előtti hisztiben is hordtál maszkot, akkor is felfigyeltél erre, vagy csak most lettél ennyire besz..ri?
Mikor én voltam gyerek, és kezdődött a suli, nem voltunk betegek, furcsa mód. Most meg mi van? Azonnal bekerülnek a közösségbe a gyerekek és máris betegek lesznek? Okok: a legtöbbnek nulla az immunrendszere, hulladék kajákat eszik, és ez jellemző a szülőkre is, akik "elkapják" a hazahozott betegséget.
Csak az lesz beteg, aki arra fogékony. Egy erős immunrendszerrel rendelkező ember nem lesz beteg.
Miattam ne hord a maszkot, én vigyázok saját magamra, beteg se vagyok. Mindenki csak a saját egészségéért a felelős. Ha te beteg leszel, arról egyedül csak te tehetsz, mert pl. gyenge az immunrendszered.
"Mindenki csak a saját egészségéért a felelős."
Kivéve akkor, ha társadalomban él.
Oké, akkor tiltsák be pl. a cigit, mivel szennyezik az egészségemet. Na, hogy tetszik? Vagy az autót, mivel az is káros az ember szervezetére nézve, hisz beszívja a káros kipufógó gázokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!