Aki jelenleg is hordja a maszkot, mi az oka?
Ugye jelenleg nincs különösebb járványveszély, alig van csak pár száz napi új fertőzött, lélegeztetőn is csak 30-an vannak. Ennélfogva nincs kötelező maszkhasználat se tömegközlekedésben, sem boltban. Az időjárás is jó, ami kedvezőtlen a vírusoknak.
Azonban minden nap látok pár embert, aki ugyanúgy hordja a buszon és a boltban. Mit gondoltok, milyen okoknál fogva hordja valaki jelenleg? Be van parázva, vagy alapbetegsége van? Esetleg van itt olyan, aki szintén felveszi olyan helyen ahol nem kéne amúgy?
"nem bírom elkapni se én, se a környezetem"
Honnan veszed? Fél óránként tesztelve vagytok?
22-es,erről beszélek, lehet hogy tünetmentes, de beteg vagyok😂😂😂😂😂😂
Erre már tényleg nem lehet mit mondani. Egy olyan betegség, amiről nem tudhatod adott esetben hogy beteg vagy, mert lehet tünetmentes is. És lehet, hogy ugyan semmi tüneted sincs, de lehet, hogy beteg vagy! Nooormális?
Be vagyok oltva mégis hordom a maszkot. Nem az a lényege a maszknak, hogy magadat védd, hanem hogy másokat ne fertőzz meg. Attól, hogy oltva vagy, még ugyanúgy tovább tudod adni egy esetleg olyannak, aki nincs oltva.
A pár száz napi új fertőzött is bőven sok. Ha most elengedjük az egészet és úgy teszünk mintha minden rendben lenne, akkor újra fel fog futni és sose lesz vége. Ez a vírus iszonyatosan gyorsan mutálódik, nem kell neki sok hogy még rosszabb legyen. Ne tegyünk már úgy mintha semmi gond nem lenne.
"Egy olyan betegség, amiről nem tudhatod adott esetben hogy beteg vagy, mert lehet tünetmentes is. És lehet, hogy ugyan semmi tüneted sincs, de lehet, hogy beteg vagy!"
Igen, ez egy ilyen betegség, vannak, akik már tavaly felfogták ésszel: nem mindenkire veszélyes (magyarul nem mindenkit dönt ágynak), de akit nem, az is továbbadhatja olyanoknak, akiket viszont nagyon is kicsinál, pont ezért fontos megakadályozni a terjedését. Ha még sokáig húzódik a járvány az oltatlanok miatt, talán te is megérted végül...
Allergia (a maszk nem sokat ér)
Illetve maga a maszk is irritálja az orrom, egy óra után már tiszta szösz az egész belül is.
És amint újra nem használod a maszkot, újra visszatér az allergiád. 😂 A maszk csak átmeneti dolog, a problémát akkor sem oldottad meg. Az allergiád nem múlt, egyébként, úgyhogy ne ringasd magad tévképzetekbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!