Egy újabb meleg kérdés alatt olvastam, hogy valaki írta, hogy az ovisoknak még amúgy sincsen neme, mert annyi idősen még nem döntötték el mik akarnak lenni. Akkor egy ovis kislány mondjuk nem viselkedik kislányként, mert még nem alakult ki benne a nemi identitás, és még nem érzi magát kislánynak csak nem nélkülinek? Ugyanez fordítva is a fiúknál?
Csak mert én már akkor is tudtam, hogy lány vagyok, és lányosan is viselkedtem, tudatánál voltam, hogy lánynak születtem, nem éreztem magam nem nélkülinek. Pont ezért nem értem, miért feltételez valaki ilyet.
Van nekik biológiai nemük, és a társadalmi nem sem "döntés" kérdése.
2021. szept. 7. 20:38
22/26 Metionin válasza:
Neme van neki, nemi identitása is van szerintem a legtöbbnek, bár sokszor kérdéses lehet hogy vajon azért viselkedik lányosan vagy fiúsan, mert azt tanítják neki vagy akkor is úgy viselkedne ha nem tanítanának neki ilyeneket? Én pl. nem foglalkoztam nemekkel oviban, tudtam hogy lány vagyok és ennyi. Simán gyerekként definiáltam magam és nem értettem hogy miért kell dolgokat csinálnom, csak mert lányos és miért nem szabad más dolgokat, mert az fiúknak való. Őszintén szólva az első menstruációmkor szakadt rám hirtelen ez az egész hogy akkor most nekem tényleg lánynak kell lennem meg majd nő leszek meg mellem lesz és gyereket "kell" majd szülni...érdekes, pedig magáról az emberi testről sokat tudtam, valahogy saját magammal szemben mégsem realizálódott, hogy rám is ez vár.
2021. szept. 7. 21:11
23/26 anonim válasza:
Én kisautókkal szerettem játszani, nem szerettem se öltözködni, se a frizurákat, nem akartam királylány lenni, de tudatában voltam annak már négyevesen is, hogy lány vagyok, nem fiú. Eszembe se jutott, hogy fiú lennék, és a csoportban is Csilla volt a legjobb barinő, aki szintén kicsit fiúsabb erdeklődésű lany volt, a csoportból meg Atis tetszett.
2021. szept. 10. 19:53
24/26 anonim válasza:
Szerintem a kérdező nem biológiai hanem társadalmi értelemben kérdezte a dolgot. Ez azoknak szól akik biológiai értelemben válaszoltak neki.
2021. szept. 21. 06:38
25/26 anonim válasza:
Mi az hogy társadalmi nem? :D
2021. szept. 21. 08:43
26/26 anonim válasza:
Például a társadalmilag elvárt "normák" az egyes nemektől. Mint az, hogy a férfi tudjon szerelni, meg autó/motor mániás focidrukker legyen. Míg a nőknél ez a főzés, gyereknevelés, szépítkezés. Persze csak pár rövid példát írtam, ennél sokkal hosszabb és részletesebb felsorolást is lehetne írni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!