Az ovisoknak tényleg "nincsen" még neme?
Egy újabb meleg kérdés alatt olvastam, hogy valaki írta, hogy az ovisoknak még amúgy sincsen neme, mert annyi idősen még nem döntötték el mik akarnak lenni. Akkor egy ovis kislány mondjuk nem viselkedik kislányként, mert még nem alakult ki benne a nemi identitás, és még nem érzi magát kislánynak csak nem nélkülinek? Ugyanez fordítva is a fiúknál?
Csak mert én már akkor is tudtam, hogy lány vagyok, és lányosan is viselkedtem, tudatánál voltam, hogy lánynak születtem, nem éreztem magam nem nélkülinek. Pont ezért nem értem, miért feltételez valaki ilyet.
Óh, a legtöbb 3-4 évesnek fix nemi identitása van. Ezt nem (csak) saját tapasztalatból tudom, hanem ez tény.
Tehát ez az egész hajcihő, hogy ezt kell, azt nem szabad tanítani, mondani nekik, totál fölösleges, kormány propaganda, ami a hülyéknek van.
Remélem ez csak valami rossz "poén" volt. Mert hogy nem volt vicces az biztos, és hogy sületlenség az is biztos.
Kislányom hároméves, tehát kiscsoportos korában már abszolút nő volt!
Fontos volt neki, hogy milyen ruhát vegyen föl (mindig a csillogókat akarta), kedvence a rózsaszín volt. Macerás a hosszú haj, de ragaszkodik hozzá, mert szép (egyébként tényleg az), és imádja a karkötőket, nyakláncokat.
Ha új ruhát vesz neki a feleségem, akkor boldogan megy fölpróbálni (fiamnak ez kellemetlen macera), és szabályosan pózol a tükör előtt! Hozzáteszem, hogy a feleségemtől ez abszolút távol áll, tőle ilyen pózolást soha, de soha nem láthatott, ill. nem is divatozik egyáltalán.
Úgyhogy ez a gyerek génjeibe van írva! És igen, legtöbbször már óvodás korban nemhogy látszik, de ordít róla.
A kérdés nem arról szólt, hogy fizikailag születés után nő-e ki nekik odalent vagy lyukad ki. :'D
Hanem a másik fajtáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!