Miért gondolják sokan, hogy a makacsság jó tulajdonság?
Makacsság, hát, én evvel akkor találkoztam, amikor valaki agresszív módon akart rámerőltetni valamit, és én ellenálltam, mert egyszerűen nem akartam. Aki értelmesen, kulturáltan, nyugodtan próbált rám hatni, annak mindig megnyíltam, és meg tudtunk állapodni.
Bár sosem értettem, miért akarja egyik ember rámerőltetni az akaratát másokra, bármilyen formában.
Nem vagyunk egyformák. Ennyi.
Tőlem meg a leg távolabb áll, valakibe belemagyarázni bármit is.
Szóval ez a valakire kimondott makacskodós dolog, lehet egy verbális agresszivitás inkább.
Na, álljunk meg egy polgári szóra! Mi a különbség a kitartás, az állhatatosság és a makacsság között? Megsúgom; az, hogy siker koronázza-e.
45 éve az első komolyabb kapcsolatom a nálam két évvel idősebb, a gimi örökös szépségkirálynőjével fél évi állhatatos közeledésembe került. Mind ő, mind az anyja megmondta, hogy kár erőlködnöm, kár makacskodnom, nincs esélyem. Lett. És érdekes módon onnantól a "makacsságom" hősies kitartássá aposztrofálódott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!