Szavazzatok ! Inkább extrovertált (nyitott, könnyen barátkozó), vagy introvertált (befelé forduló) embernek gondoljátok magatokat ? Miben nyilvánul ez meg ? Hány barátotok van, milyen széles a baráti körötök ?
2. vagyok
Nincs sok barátom, de nem az introvertáltságomból adódóan. Általában túl közelire sikerülnek a kapcsolataim, így inkább korlátozom őket, és csak olyan barátságokat tartok fönn, ahol nincs esély más kialakulására. Ilyen ez a borderline személyiségzavar :D
Amíg csak ketten vannak, szerintem elég jól elbeszélgetnének, noha az introvertált kissé furcsállná, hogy a másiknak be nem áll a szája, és esetleg azokat a gondolatait is megosztja, amiről ő inkább mélyen hallgatna. Az extrovertált meg emiatt talán elunná magát. De lehet, hogy egy ideig még érdekesnek is találnák egymást. A szűkszavú intro rejtélyesnek látszik, az extro pedig a jó kiállása miatt vonzó. Mind a ketten találnának olyan tulajdonságot a másikban, amit érdemes lehet magukévá tenni. Hosszú távon viszont az életmódbeli különbségeik miatt nagyon sok kompromisszumot kellene kötniük, ami nem hiszem, hogy boldoggá tenné bármelyiküket is. Barátság lehet belőle, mert a barátoknak annyira nem kell egymáshoz alkalmazkodnia, mint egy párnak.
Az extrovertált szerintem nem egyenlő azzal, hogy domináns.
A kapcsolat minősége pedig inkább azon múlik, hogy mit tolerálnak a felek. Elviseli-e azt az egyik introvertált a másiknak, hogy az egêsz nap a könyvébe gubózik, és ha mondjuk ő is talál magának elfoglaltságot, megteremtődik-e egy közös világ, amiben együtt létezhetnek, vagy csak egymás mellett élnek esetleg. És az extrovertáltaknál meg előfordulhat az, hogy több helyre ígérkeznek el egyszerre, és a rossz szervezési képességeikkel kudarcot kudarcra halmoznak, ők lesznek azok, akik mindig késnek a társaságból, és akkor se biztos, egyáltalán megjelennek egy eseményen, így kicsit mindig lemaradnak, pedig épp ez ellen küzdenek általában.
Ezeket megfigyelések alapján írom, veheted példának is.
7-es, hova a francba kopjon le, mikor össze vagytok zárva egy szobába??
De utálom az ilyen beképzelt, másokat lenéző, intro megnyilvánulásokat...
Szélsőségesen introv vagyok. Ki nem állhatok,ha a nap 24 órájában nyüzsögnek körülöttem. Kell a privát szféra,nem szeretnék egy szobában lakni másokkal,a hideg kiráz tőle.
Nem vagyok mindenkivel barátságos,megválogatom. Ha valaki bunkó,leütöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!