Egy introvertált megtud változni extrovertáltá?
Nem. A korral kicsit extrovertáltabbá válik általában az ember, de az intro-extroverziót az agyi éberségi állapot dönti el, ami egy bizonyos monoamin-oxidáz nevű vegyület termelődésétől függ (többek között, de főleg). Az introvertáltaknak ez az anyag nagyobb mennyiségben termelődik, ezért telítődnak hamar a környezetből érkező szociális inger hatására (ami szintén serkentő hatással van a mao szintre). Az intro-extroverzió az egyik legerősebb genetikai meghatározottságú személyiségvonás, nagyjából 80%-ban genetika határozza meg.
Nem keverendő össze a félénkséggel, gátlásossággal és szociális fóbiával, amit nagyon sokan introverziónak fognak fel... Nem az. Az introverzió nem betegség, szemben ezekkel.
Szerintem nem nagyon nyernél vele sokat. Meg amúgy tényleg nem is éreznéd magad "igazinak". Műnek éreznéd, és kellemetlen lehetne számodra szerintem ez a fajta viselkedés.
Meg ilyen "nagyszájúság", "kitárulkozás". Hogy tényleg csak eljátszol egy szerepet. Közben tehát végig nyomasztana téged.
És a pár igaz barátságod helyett lehet , hogy lenne sok felszínes barátságod. Vagyhogyha az eredeti pár barát is megmarad , az is jó.
Ja és tényleg annyi mindenkinek meg tökre fárasztó lehetne bemagolni; hogy melyik partiarc havernak mi a kedvenc étele, zenéje, helye mondjuk a városban, filmje; annyi emberrel egyszerre lehet, hogy nem is lehet kapcsolatot fenntartani; vagy lehet,hogy megterhelő. Még annak is lehetséges,ogy az , aki alapból extrovertált; és kifelé a világ felé forduló.
Ja de és mégvalami, egyszer láttam, egy korábbi kérdésnél írták, hogy azért az extrovertált nem fejlettebb az introvertáltnál,meg lehet, hogy amúgy fordítva sem, ezt nem tudom, de ezek nem egymásból fejleszthetők, tehát nem fejlettebb az extrovertáltabb pl az introvertáltabbnál, hanem ez két külön személyiségtípus. Tehát nem tudsz introvertáltból extrovertáltba fejlődni; hanem introvertáltból extrovertáltba változni tudsz. De szóval azzal meg szerintem sajnos picit "megeroszakolnád" a saját személyiséged. A saját lelkiségedet, amilyen te vagy. Nem kell neked mindenkivel barátkozni, barátkozz azokkal, akik már most hozzád hasonlók;és közöttük mondjuk lehet,hogy automatikusan némiképp extrovertáltabbá válsz. Még az jutott eszembe; hogy azok, akik introvertáltabbak, azért introvertáltak, mert érzékenyebbek; és akkor ezért nem osztanak meg minden egyes véleményüket pl meg minden egyéb gondolatukat mindenkivel, mert lehet, hogy tartanak tőle, hogy sérülnének, mert valaki elkezdene beszólogatni, és szóval ez a "tisztes távolságtartás" ez ilyen önvédelmi mechanizmus. Kiismerted már az embereket, láttad, hogy egyesek milyen kis g_nyók tudnak lenni; nem feltétlenül veled, de lehet,hogy másssal voltak már, és te tanúja voltál ennek, és akkor inkább önvédelemből nem kommunikálsz többet, mint amennyit muszáj, és csak nagyon kevés embert engedsz igazán közel magadhoz, nálad nagyon fontos a bizalom; én ezekre gondolnék, nekem ezek jutottak eszembe, hátha hasznos volt.
". Az intro-extroverzió az egyik legerősebb genetikai meghatározottságú személyiségvonás, nagyjából 80%-ban genetika határozza meg."
"Nem keverendő össze a félénkséggel, gátlásossággal és szociális fóbiával, amit nagyon sokan introverziónak fognak fel... Nem az. Az introverzió nem betegség, szemben ezekkel."
Szerintem a szociális fóbiát,vagy félénkséget,nevezzük bárhogy is nagyrészt a genetika határozza meg.
Két ugyanolyan környezetben felnövő gyerek közül nem lesz mindkettő szociális fóbiás feltétlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!